Ο πατέρας Γκεόργκ Γκάενσβαϊν, προσωπικός γραμματέας του Πάπα, είναι η έμπνευση για την νέα κολεξιόν της Βερσάτσε.


ΗΝτονατέλλα Βερσάτσε έχει πολλές φορές προκαλέσει έκπληξη και σχόλια εξαιτίας των εξαιρετικά εκκεντρικών ρούχων της για τις γυναίκες. Προχτές όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο παρουσιάζοντας ρούχα για άντρες εμπνευσμένα από τον γραμματέα του Πάπα Βενέδικτου, πατέρα Γκεόργκ Γκάενσβαϊν. Το σύνολο παρουσιάστηκε στο Μιλάνο, στην επίδειξη μόδας για την χειμερινή αντρική κολεξιόν 200708 και αποτελείται από παντελόνι στις αποχρώσεις του μαύρου και του γκρι και σακάκι με κολάρο που θυμίζει ενδυμασία κληρικού.

«Είχα στο νου μου έναν άντρα αυστηρό, απλό και ηθικό», είπε η Ντονατέλλα Βερσάτσε.

«Βρίσκω την απλότητα που διαθέτει ο πατέρας Γκεόργκ ιδιαίτερα κομψή». Πρόσθεσε επίσης: «Έχει έρθει ο καιρός να γυμνάσουμε τους μυς του μυαλού μας και όχι του σώματος». «Η Μόδα χρειάζεται περισσότερη αυστηρότητα». Η ίδια δήλωσε πως το ύφασμα που χρησιμοποίησε είναι «τόσο απαλό όσο τα φτερά ενός αγγέλου». Ο πατέρας Γκεόργκ, γεννημένος σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας το 1957, χειροτονήθηκε στο πρεσβυτέριό του το 1984. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου το 1993. Έφτασε στην Ρώμη το 1995 και εργάστηκε ως γραμματέας για τον καρδινάλιο Γιόζεφ Κλέμενς. Το 2003 έγινε γραμματέας του καρδιναλίου Γιόσεφ Ράτσινγκερ και μετακόμισε μαζί του στο Βατικανό μετά την εκλογή του ως Πάπα. Είναι ερασιτέχνης πιλότος και λάτρης του τένις.

Ο ίδιος αποφεύγει την δημόσια προβολή, πόσο μάλλον τον σχολιασμό σε ιταλικές εφημερίδες με θέμα την εξωτερική του εμφάνιση. Ωστόσο πέρσι έσπασε την σιωπή του εξαιτίας ορισμένων γελοιογραφικών σκίτσων που παρουσιάστηκαν στην ιταλική τηλεόραση και απεικόνιζαν τον Πάπα. «Η σάτιρα είναι θεμιτή. Αλλά αυτές οι εικόνες δεν έχουν καμία ποιότητα και προσβάλλουν ανθρώπους της Εκκλησίας», είπε. Τα σκίτσα αποσύρθηκαν. Πέρσι τον Ιούλιο έκλεισε τα πενήντα του χρόνια και έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στο ραδιοσταθμό του Βατικανού στην οποία μιλούσε για το καθημερινό του πρόγραμμα με τον Πάπα. «Η ημέρα του Πάπα ξεκινάει κάθε μέρα στις 7 με την Θεία Λειτουργία που ακολουθείται από την πρωινή προσευχή και μελέτη», είπε. «Μετά τρώμε πρωινό μαζί, και ύστερα εγώ ασχολούμαι με την μελέτη της αλληλογραφίας, η οποία φτάνει στο Βατικανό σε μεγάλες ποσότητες».

Ένας εκπρόσωπος της Βερσάτσε επιβεβαίωσε πως τα ρούχα είχαν εμπνευστεί από τον πατέρα Γκεόργκ προσθέτοντας: «Πολύ λίγα μέρη στον κόσμο αποτελούν τέτοια πηγή έμπνευσης όπως το Βατικανό».