ΔΕΚΑΔΕΣ μολότοφ έπεσαν αργά χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, όταν νεαροί κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ. Το επεισόδιο έγινε στην οδό Μεσολογγίου 5 στα Εξάρχεια όπου βρισκόταν μια διμοιρία των ΜΑΤ, σε διατεταγμένη υπηρεσία. Λίγο πριν από τις δέκα, περίπου 50 νεαροί βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Πέταξαν εναντίον τους περίπου 30 βόμβες μολότοφ και στη συνέχεια, πριν προλάβουν οι άνδρες των ΜΑΤ να αντιδράσουν, εξαφανίστηκαν στους δρόμους των Εξαρχείων. Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν και τη χθεσινή νύχτα σε τράπεζες και σε κάμερα της Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Άγνωστοι τοποθέτησαν, διαδοχικά, μετά τις 02.30,

εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών και ένα καφάο κάμερας. Από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν προκλήθηκαν ζημιές στα υποκαταστήματα της Εurobank (Εθνικής Αντιστάσεως 160, Καισαριανή), Γενικής Τράπεζας (Βασ. Σοφίας 66, Μαρούσι), στο ΑΤΜ της Εθνικής (Κρίσσης 100, Κυψέλη) και σε καφάο κάμερας στη διασταύρωση της λεωφόρου Βουλιαγμένης και της οδού Κασομούλη, στον Νέο Κόσμο.