Από χθες στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έπνεε αέρας αισιοδοξίας όσον αφορά το μέλλον της ομάδας. Το ότι δεν έχει διαρρεύσει κάτι συγκεκριμένο και ότι τα μέλη της διοικούσας επιτροπής δεν αναφέρουν κάποιο όνομα επενδυτή, αλλά τηρούν σιγή ιχθύος, με βάση τα δεδομένα θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως θετική εξέλιξη, αφού μέχρι τώρα δημοσιοποιούνταν ονόματα υποτιθέμενων επενδυτών, απλώς και μόνο για να διαφημιστούν. Οι κινήσεις όμως των μελών της διοικούσας επιτροπής δείχνουν ότι κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες ημέρες συμβαίνει στα γραφεία της Τούμπας.

Αρχικά χθες έγινε συνάντηση με τον Βασίλη Παγώνη, από τον οποίο δεν ζήτησαν ανοιχτά να τους παραδώσει τις μετοχές του, αλλά του ζήτησαν να κάνει δεκτή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8,5 εκατομμύρια ευρώ, η οποία θα αποφασιστεί επίσημα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 12 Φεβρουαρίου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είπε ότι δέχεται την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για το καλό της ομάδας, με μοναδική προϋπόθεση, ο επενδυτής που θα έρθει, να καλύψει το σύνολο της αύξησης και όχι ένα μικρό κομμάτι, όπως ήθελε να κάνει ο Γιάννης Καμπάνης, προκειμένου να αποκτήσει απλώς την πλειοψηφία των μετοχών και μετά να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, δίχως να έχουν πληρωθεί οι οφειλές που υπάρχουν. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής τον διαβεβαίωσαν ότι αυτός που θα έρθει έχει σκοπό να καλύψει το σύνολο της αύξησης. Επόμενη εξέλιξη χθες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ήταν ότι σήμερα ζήτησε και θα έχει στα χέρια της η διοίκηση της ομάδας το σύνολο των χρεών που υπάρχουν προς την εφορία, με επίσημο έγγραφο.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα, ο Κούλης Αποστολίδης χθες ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα Ονουάτσι για τον ΠΑΟΚ και ότι το όνομα του Νιγηριανού είχε αναφερθεί πριν από δεκαπέντε περίπου ημέρες σε μια συζήτηση του Νίκου Βεζυρτζή με τον Χρήστο Κανελλάκη σε εντελώς φιλολογικό επίπεδο. Ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος του «Δικεφάλου» υποστήριξε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, όχι όμως για επιθετικό αλλά για το περίφημο δεκάρι που ζητά απεγνωσμένα ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς από την πρώτη στιγμή.

Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα, στη χθεσινή προπόνηση δεν πήρε μέρος ο Μπαρκαουάν, ο οποιός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αφού είναι ακόμη αδύναμος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ ο Χαραλαμπίδης έκανε θεραπεία. Σήμερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στο εσωτερικό δίτερμα της ομάδας, θα κάνει πρόβα 11άδας για το ντέρμπι του Καυταντζογλείου την Κυριακή.

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Παγώνης δέχτηκε να η γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπό την προϋπόθεση ότι ο νέος επενδυτής θα την καλύψει στο σύνολό της