Εντός του Κοινοβουλίου, τα δύο μεγάλα κόμματα- που κατά τεκμήριο εκφράζουν περίπου το 80% των Ελλήνων πολιτών- θα δηλώσουν επισήμως σήμερα πως υποστηρίζουν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.
Εκτός Κοινοβουλίου, πανεπιστημιακοί και φοιτητές προχωρούν σε καταλήψεις και σε πορείες με τη συμπαράσταση μάλιστα και της ΑΔΕΔΥ.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, έχουμε να κάνουμε με μια διχασμένη κοινωνία- αλλά το θέμα της Παιδείας δεν είναι απλό. Ίσως γι΄ αυτό κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το χαρακτήρισε «εθνικό» και ζήτησε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, αλλά και να γίνουν επενδύσεις στην Παιδεία. Ορισμένοι- γαλάζιας, εννοείται, απόχρωσης- έσπευσαν να ερμηνεύσουν τη δήλωση του κ. Παπούλια ως «πράσινο φως» προς τον κ. Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές με αφορμή την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως για το θέμα των εκλογών σήκωσε εύκολα το γάντι- είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνουν εκλογές για την Παιδεία, παρ΄ ότι το κόμμα του θα εμφανίσει απώλειες κατά τη συζήτηση για το άρθρο 16. Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αναμενόταν, εξήγησε τους λόγους που τον υποχρεώνουν να καταψηφίσει την αναθεώρηση, ενώ αναμένεται το ίδιο να πράξουν και άλλα στελέχη του Κινήματος.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Συντάγματος πάντως έχουν στήσει το δικό τους πανηγύρι- που καμία σχέση δεν έχει με την Παιδεία. Βλέπετε, το μακρύ χέρι του υπουργείου Οικονομικών έχει μπει βαθιά στις τσέπες των μισθωτών. Εξ ου και η καλή πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού: αύξηση κατά 6,5% παρουσίασαν τον Δεκέμβριο του 2006, σε σχέση με το 2005, ενώ για το σύνολο του 2006 η αύξηση έφθασε το 8,7%ξεπερνώντας τον στόχο που είχε τεθεί. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η Άγκυρα επιμένει στη γραμμή τής αργής αλλά σταθερής σκλήρυνσης σε όλα τα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής. Χθες ο Αμπντουλάχ Γκιουλ έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει, στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, πως συζητεί το θέμα της μειονότητας στη Θράκη με την ελληνική ηγεσία και είναι έτοιμος να... διαπραγματευθεί με την Ελλάδα το μειονοτικό ζήτημα! Εννοείται πως η Αθήνα τον διέψευσε πάραυτα.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ