Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη διάρκεια του 47ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου και εγκαινιάστηκε, το 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών DigitalWave, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε συνεργασία του Φεστιβάλ με το Filmcenter του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το νεογέννητο Digital Wave έδωσε όχι μόνο στους νέους σκηνοθέτες, αλλά και στους καταξιωμένους, ένα απαραίτητο βήμα ανεξαρτησίας και ελευθερίας, καθώς με ελάχιστα χρήματα μπορείς να εκφράσεις κινηματογραφικά την αξία σου και δεν χρειάζεται να περιμένεις στην ουρά για να χρηματοδοτήσει το κράτος τα όνειρά σου… Για το 2006, το βραβείο Ψηφιακός Αλέξανδρος του DigitalWave στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχε αποσπάσει η ταινία του Ευάγγελου Γιοβάνη, «Land of Νod». Η κριτική επιτροπή ττίμησε επίσης με 4 ισότιμες εύφημες μνείες τις ταινίες «α» των Γιώργου

ΙΝFΟ

Από 11 έως 17 Ιανουαρίου 2007, στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος Ρrince Filmcenter» (Λ. Συγγρού 106, Φιξ). Εισιτήρια:

5 ευρώ για μια ταινία, 7,5 ευρώ για δύο.

Λουκάκου και Μαντλέν Ακτύπη, «Έρημος και μόνος για να μου φύγει ο πόνος» του Νίκου Αλευρά, «Όνειρα Θερινής Επαρχίας» του Γιώργου Ακσεχερλίδη και «Μια ροζ παραμάνα» του Νίκου Πομώνη. Η ταινία του Γιώργου Ακσεχερλίδη «Όνειρα θερινής επαρχίας» απέσπασε και το Βραβείο Κοινού Jameson, του τμήματος.

Στον «Μικρόκοσμο Ρrince Filmcenter», όπως και στο 47ο ΦΚΘ, η αυλαία θα ανοίξει με τα φιλμ «Οι περιπέτειες του Βιλάρ» (1924) του Ζόσεφ Χεπ και «Ο μάγος της Αθήνας» (1931) του Αχιλλέα Μαδρά- σε αποκατεστημένες κόπιες από την Ελληνική Ταινιοθήκη- με τη συνοδεία ζωντανής, ηλεκτρονικής μουσικής από τον συνθέτη και παραγωγό Ρeekay Tayloh. Εκτός από τις 11 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος του DigitalWave, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Μεταμόρφωση» του Κώστα Σφήκα, ως φόρος τιμής σε έναν από τους πρώτους Έλληνες δημιουργούς που πειραματίστηκαν με τα νέα μέσα.