Εννιά καινούργια έργα σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων- και πρωτοεμφανιζόμενων- θα παρουσιάσει το αφιερωμένο στον Δημήτρη Κεχαΐδη «Θεατρικό Αναλόγιο 2007»
Έντεκα σύγχρονοι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς- επτά δόκιμοι και τέσσερις πολλά υποσχόμενοι πρωτοεμφανιζόμενοι! Εννιά ολόφρεσκα, άπαιχτα έργα τους. Εννιά, δοκιμασμένοι οι περισσότεροι, σκηνοθέτες και μία χορογράφος που θα υποστηρίξουν τις σκηνικές παρουσιάσεις. Περισσότεροι από τριάντα ηθοποιοί που θα συμμετάσχουν. Ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Κεχαΐδη. Ένα στρογγυλό τραπέζι, ένα σεμινάριο, συζητήσεις με τους συντελεστές και το κοινό. Και ένας τόμος από τις Εκδόσεις Αιγόκερως με όλα τα κείμενα που θα παρουσιαστούν.

Τ ο «Θεατρικό Α ναλόγιο 2007», το δεύτερο στη σειρά μετά την επιτυχία του περσινού πρώτου, γίνεται πραγματικότητα σε λίγες ημέρες. Με «το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη θεατρική γραφή, δραματική και σκηνική, στην παρουσίαση νέων έργων και στην ανάδειξη νέων προσώπων στην ελληνική θεατρική σκηνή» και με στόχο, όπως επισημαίνει η ακούραστη Σίσσυ Παπαθανασίου (που έχει την καλλιτεχνική του διεύθυνση και φιλοδοξεί, με την υποστήριξη των ανθρώπων του ελληνικού θεάτρουτης πράξης και της θεωρίας- μέσω της αθρόας συμμετοχής τους, να το καθιερώσει ως θεσμό), «να αποτελέσει για άλλη μια φορά πόλο έλξης για τους θεατρόφιλους της Αθήνας».

Κι αν πέρσι, στο πρώτο «Θεατρικό Αναλόγιο», παρουσιάστηκαν έργα των Άκη Δήμου, Θωδ Εσπίριτου, Μαρίας Ευσταθιάδη, Μαρίας Λαϊνά, Μάνου Λαμπράκη, Έλενας Πέγκα, Αύρας Σιδηροπούλου και Ανδρέα Φλουράκη, φέτος σειρά έχουν οι: Γιώργος Ζαρκαδάκης , Αντώνης Κούφαλης- Κωνσταντίνος Κούφαλης, Παναγιώτης Μέντης, Χρήστος Πολυμενάκος (το έργο του είναι γραμμένο ειδικά για χοροθέατρο και θα παρουσιαστεί ως περφόρμανς), Βασίλης Ραΐσης, Ανδρέας Σ τάικος- συγγραφείς δόκιμοι ή που έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής- και Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Σταμάτης Πολενάκης, Δέσποινα Γραμματικού και Ειρήνη Καλαϊτζή οι οποίοι πρωτοεμφανίζονται.

Στο πενθήμερο που θα διαρκέσει το μίνι φεστιβάλ, τα εννιά έργα και το αφιέρωμα στον Δημήτρη Κεχαΐδη (που τιμάται η πρώτη επέτειος από το θάνατό του) θα παρουσιάζονται ανά δύο κάθε ημέρα, ενώ θα προηγούνται- από

ΙΝFΟ

Στο «Άλεκτον» (Σφακτηρίας 23 – Πλαταιών, Κεραμεικός, κρατήσεις στο τηλ.

6973.376886) από 20 μέχρι 24 Ιανουαρίου, κάθε ημέρα στις 20.00 και στις 22.00 οι παραστάσεις και νωρίτερα οι παράλληλες εκδηλώσεις. Εισιτήριο: 5 ευρώ για κάθε ημέρα. Τιμή συμμετοχής στο σεμινάριο: 50 ευρώ.

το μεσημέρι- το σεμινάριο γραφής, μετάφρασης και υποκριτικής στο οποίο θα διδάξουν, αντίστοιχα, ο Ανδρέας Φλουράκης και η Έλενα Πέγκα, η Μαρία Ευσταθιάδη, ο Ρένος Μάντης και το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Νεοελληνικό θέατρο. Νέες τάσεις και προοπτικές στον διεθνή χώρο», στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Βίκτωρ Αρδίττης, Διώ Καγγελάρη, Ηρακλής Λογοθέτης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Δημήτρης Τσατσούλης με συντονίστρια τη Σίσσυ Παπαθανασίου.

Τ ο «Θεατρικό Α ναλόγιο 2007» θα ανοίξει τιμητικά με το αφιέρωμα στον Δημήτρη Κεχαΐδη- πέρσι είχε τιμηθεί η Λούλα Αναγνωστάκη- που περιλαμβάνει ανάγνωση κειμένων του από τη συντρόφισσά του στη ζωή και στη συγγραφή, Ελένη Χαβιαρά, τον Λευτέρη Βογιατζή και τον Μάριο Ποντίκα και προβολή βίντεο από παραστάσεις έργων του.

Τ ο «Θεατρικό Α ναλόγιο 2007» οργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της UΝΕSCO και με την υποστήριξη θεατρικών και ορχηστικών φορέων και καλλιτεχνικών σχολών.

Πάνω από 30 ηθοποιοί


Τη σκηνική παρουσίαση των εννιά έργων του «Θεατρικού Αναλογίου 2007» θα επιμεληθούν , με τη συνεργασία σκηνογράφων, ενδυματολόγων και μουσικών , εννιά σκηνοθέτες- Γιάννης Α ναστασάκης , Αντιγόνη Γ ύρα (χορογράφος που έχει αναλάβει το έργο του Χρήστου Πολυμενάκου), Έφη Θεοδώρου, Δημήτρης Μαύρος- Μαρία Κατριβέ, Όλγα Ποζέλη, Ανδρέας Σ τάικος , Τάκης Τζαμαργιάς , Άσπα Τομπούλη, Κ οσμάς Φοντούκης- ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από τριάντα ηθοποιοί, ανάμεσα στους οποίους: Μυρτώ Αλικάκη, Μάνος Βακούσης, Μαρία Ζορμπά, Λεωνίδας Κ ακούρης , Αλεξία Κ αλτσίκη, Άννα Κουτσαφτίκη, Χρήστος Λούλης, Ρένος Μάντης , Δημήτρης Μαύρος , Εύα Μουστάκα, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης , Μαρία Τσιμά, Ιωάννα Τ σιριγκούλη.