Μ οιρασμένες κατά 50-50 είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Άκη Ζήκου στον πρώτο αγώνα της ΑΕΚ για το 2007, το Σάββατο στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν δύσκολη τη μετακίνηση του Στέφανο Σορεντίνο στην Τζένοα.

Ο Άκης Ζήκος αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον έξω μηνίσκο, όπου ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα- κάτι που είχε διαπιστωθεί μετά τον αγώνα με τη Λιλ. Ο μέσος της Ένωσης κινδυνεύει πλέον να χάσει τον αγώνα με τον

Οι Δέλλας, Σορεντίνο και Καμπάνταης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού εναντίον του ΠΑΟΚ

ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ

ΠΑΟΚ, αν και τόσο το ιατρικό τιμ της ομάδας όσο και ο ίδιος θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Το πρόβλημα για τον Φερέρ γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου θα είναι έτοιμος και ο Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης κοιλιακών- προσαγωγών και ακόμα κι αν αποθεραπευθεί πλήρως δεν θα έχει προπονήσεις «στα πόδια του» και έτσι ο Φερέρ δύσκολα θα του εμπιστευθεί μια θέση στην ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ κινδυνεύει λοιπόν να μην έχει κανέναν από τους δύο κεντρικούς μέσους της στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ένα από τα καθοριστικότερα στον δεύτερο γύρο για την ομάδα. Πάντως, πολλά θα κριθούν για τους Ζήκο και Έμερσον μέχρι αύριο.

Πάντως υπήρξαν και ευχάριστα στη χθεσινή ημέρα και αυτά προήλθαν από τους Δέλλα, Σορεντίνο και Καμπάνταη. Ο πρώτος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και σήμερα αναμένεται να γυμνασθεί κανονικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Επίσης σήμερα ολοκληρώνει το πρόγραμμα αποθεραπείας και ο Στέφανο Σορεντίνο κι αύριο θα αρχίσει προπονήσεις. Ο Λεωνίδας Καμπάνταης που είχε υποστεί διάστρεμμα ελαφράς μορφής ακολούθησε θεραπευτική αγωγή και χθες γυμνάσθηκε χωρίς πρόβλημα, θέτοντας υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Κανονικούς ρυθμούς ακολούθησε ο Παπασταθόπουλος, πρόγραμμα επανένταξης ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς και αποκατάστασης οι Γεωργέας και Αλεξόπουλος.

Τη νίκη και μόνο αυτή ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο Σέρα Φερέρ, στην πρώτη ομιλία του για το 2007. Ο Ισπανός τεχνικός θέλησε από την πρώτη ημέρα των προπονήσεων να επαναφέρει τους παίκτες του στην… πραγματικότητα: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο έπειτα από τόσο καιρό που κράτησαν οι γιορτές να μπούμε εύκολα στον ρυθμό των προπονήσεων και πάλι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο πιο γρήγορα επανέλθουμε, τόσο καλύτερα θα είναι για μας», είπε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και συνέχισε: «Αυτή είναι μια εβδομάδα ενός αγώνα. Αυτού εναντίον του ΠΑΟΚ, εκτός έδρας. Το ματς αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να το χάσουμε, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για να μείνουμε κοντά στην κορυφή», είπε ο προπονητής της ΑΕΚ. «Χαίρομαι που είμαστε όλοι μαζί και εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και να δουλέψουμε το ίδιο καλά, όπως πριν από τις διακοπές. Επαναλαμβάνω ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ΄ αυτόν και σε τίποτα άλλο», τόνισε.

ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ

Η υπόθεση της μεταγραφής του Στέφανο Σορεντίνο στην Τζένοα φαίνεται πως έχει δυσκολέψει κατά πολύ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport». Σε χθεσινό άρθρο της η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι η μοναδική ομάδα από την Ιταλία που ενδιαφέρθηκε για τον Σορεντίνο, η Τζένοα, προτίθεται να βγάλει από την… ναφθαλίνη τον Αλέσιο Σκάρπι. Να θυμίσουμε ότι ο γκολκίπερ είχε περιθωριοποιηθεί από τον προπονητή της ομάδας Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, λόγω της μεταξύ τους διαμάχης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μάλλον η τιμή των 2 εκατ. ευρώ με την οποία αποτιμά η ΑΕΚ τον Σορεντίνο, φαντάζει απαγορευτική για τους Ιταλούς· εκτός κι αν η κίνηση αυτή είναι ένα μέτρο πίεσης στην ελληνική ομάδα να μειώσει τις απαιτήσεις της.

Εκτός όμως από τον Σορεντίνο και ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς φαίνεται πως δυσκολεύεται να βρει ομάδα. Η επιθυμία της ΑΕΚ να λύσει την συνεργασία της με τον Σέρβο είναι δεδομένη, όμως ο μάνατζερ του παίκτη έχει μόνο μία επίσημη πρόταση από τη Σετουμπάλ. Η άσχημη οικονομική κατάσταση της Πορτογαλικής ομάδας προβληματίζει τον Ντελίμπασιτς, ο οποίος επιθυμεί μια πιο σίγουρη επιλογή για να συνεχίσει την καριέρα του. Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραταθεί η παραμονή του στην ΑΕΚ, αν δεν βρει ομάδα.

Κοντά στον Ρούμπιο, επανήλθε ο Βάργκας


Στην ΑΕΚ επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Χιλιανού Εδουάρδο Ρούμπιο. Ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι έχει πρόταση από την Ελλάδα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ, η οποία τού έχει κάνει ιδιαίτερα συμφέρουσα πρόταση. Στα υπέρ της Ένωσης συγκαταλέγεται ότι η άλλη ομάδα που είχε κάνει πρόταση στον Χιλιανό, η Κρουζ Αζούλ, απέκτησε τον Μποργκέτι.

Επανήλθε στο φως της δημοσιότητας το όνομα του Γκονζάλο Βάργκας. Ο παίκτης για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί η ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι προτάθηκε και πάλι στην Ένωση, αφού μέχρι τώρα δεν έχει βρει θέση στη Μονακό, στην οποία πήγε. Φυσικά η ΑΕΚ αν τον πάρει θα το κάνει μόνο με τη μορφή δανεισμού, αν και χθες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο παίκτης θέλει να μείνει στο Μονακό. Χθες επίσης κυκλοφόρησε η φήμη ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Φρανκ Γκουέλα της Κέρκυρας, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ο παίκτης προτάθηκε στη διοίκηση της Ένωσης.