Με αγωνία η κυβέρνηση- κι ας λέει ότι η οικονομία πάει καλά- προσπαθεί να κρατηθεί από όπου μπορεί. Η εκστρατεία της να πωλήσει ό,τι έχει μείνει από τον ΟΤΕ με μία τροπολογία… 22 λέξεων όπως καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ δείχνει επιπλέον μία πρεμούρα. Βιάζεται να προλάβει τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.
Φυσικά, τις επόμενες μέρες η μάχη στη Βουλή θα είναι πολλαπλή. Φορολογικό, αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν το εκκλησιαστικό ζήτημα, συζήτηση για το τι θα γίνει τελικώς με την υπόθεση των υποκλοπών. Η Ν.Δ. συνεχίζει να κωφεύει στο οικουμενικό αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθούν μάρτυρες, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα αν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα μετατραπεί σε εξεταστική επιτροπή.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ συντελούνται σ΄ ένα κλίμα που όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας προδίδει ένα πλάνο της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές πριν από το καλοκαίρι, ακόμη και με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση στην Παιδεία.

ΒΕΒΑΙΩΣ η εβδομάδα αυτή είναι κρίσιμη κυρίως για εθνικούς λόγους. Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και σ΄ ό,τι επακολουθήσει παίζεται η ιστορία της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας. Το θέμα είναι για την κυβέρνηση ένας επιπλέον πονοκέφαλος, σε μία εποχή κατά την οποία τεστ αποτελεί και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα η τουρκική άσκηση Τσεβίκ-Πενσέ που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Αιγαίο.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, στο μεν ΚΚΕ με την παρουσία της γενικής γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα έγινε μεγάλη εκδήλωση στον Περισσό, όπου τονίστηκε ιδιαίτερα ότι «ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ανέδειξε τα ταξικά χαρακτηριστικά της έννοι -ας πατρίδας και της συνεχιζόμενης ξένης εξάρτησης». Και στον ΣΥΝ ο πρόεδρος Αλέκος Αλαβάνος ξεκίνησε νέες επαφές για τη διεύρυνση των ψηφοδελτίων του στις προσεχείς εκλογές.