Ζηλεύετε όσους ετοιμάζονται για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τους στα

χιονισμένα βουνά της Ελλάδας ενώ εσείς θα μείνετε στην πόλη αναζητώντας τις

καλύτερες προτάσεις διασκέδασης; H λύση είναι δίπλα σας. Τα πολυτελή

ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν προετοιμαστεί έτσι ώστε η

φετινή αλλαγή του χρόνου να σας μείνει αξέχαστη. Το ρεβεγιόν στα εστιατόριά

τους περιλαμβάνει σπέσιαλ συνταγές από σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου

συνοδευόμενες από τα καλύτερα κρασιά και τις καλύτερες σαμπάνιες. Ακολουθεί

χορός υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και με το πρώτο φως του νέου χρόνου…

ο πρωινός μπουφές με όλα τα «απαραίτητα» για να επανέλθετε στην κανονική σας

λειτουργία μετά το ξενύχτι. Στα προγράμματά τους συμπεριλαμβάνονται καλύτερες

τιμές για διαμονή αλλά και χρήσεις υπηρεσιών τους όπως SPA, γυμναστήρια κ.λπ.


Εκπλήξεις, πολυτέλεια και πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν σε cuba-brazilian ρυθμούς στο μοντέρνο lounge εστιατόριο μπαρ Frame ή

happenings και πυροτεχνήματα με θέα τον Λυκαβηττό και όλη την Αθήνα, στο

πολυτελές Grand Balcon: Με την είσοδό σας στο ξενοδοχείο θα σας υποδεχτούν

βιολιά, cocktail σαμπάνιας και σοκολατένιες δημιουργίες-έκπληξη. Στο

εντυπωσιακά διακοσμημένο Le Grande Balcon, σας περιμένει ζωντανή μουσική από

5μελή μπάντα και τραγουδίστρια και ένα ξεχωριστό μενού που περιλαμβάνει φρέσκο

σολομό Σκωτίας με φινόκιο μαρινέ σε ζωμό από όστρακα, μήλο και σαφράν και

σοκολατένιες «μπόμπες» με ουίσκι και μίρτιλα. H αλλαγή του χρόνου θα

συνοδευτεί από πυροτεχνήματα, διάφορα happenings και χορευτικό πρόγραμμα από

DJ και το κόστος είναι 165 ευρώ το άτομο.

Το μοντέρνο lounge bar restaurant, Frame, παρουσιάζει ζωντανό πρόγραμμα με

σαξόφωνο κι ένα μενού με φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος με κόκκινο κρασί και

αρωματικό βούτυρο, πατατάκια βρασμένα σε ζωμό σαφράν και φρέσκα λαχανικά. Όταν

το καινούργιο έτος έρθει, τη θέση του… σαξόφωνου θα πάρει χορευτική μουσική

με cuba-brazilian εμφανίσεις κι εσείς θα κερδίσετε δώρα (το κόστος είναι 135

ευρώ το άτομο). Εκτός από τα ρεβεγιόν το ST GEORGE προσφέρει εορταστικά πακέτα

διαμονής με 110 ευρώ για απλό δίκλινο και 123 ευρώ για σουίτα και έκπτωση 10%

στις θεραπείες ομορφιάς και χαλάρωσης του Sensia Club.



info

St George Lycabettus Boutique Hotel Κλεομένους 2, Λυκαβηττός Τηλ.

κρατήσεων: 210 – 7290.711


Με άρωμα τέχνης

Με φόντο τα νέα αποκτήματα της συλλογής έργων τέχνης του πολυτελούς

ξενοδοχείου, πρόεδρος του οποίου είναι ο διάσημος συλλέκτης Δάκης Ιωάννου, θα

κάνετε το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Οι επιλογές σας είναι δύο.

Το «Cafe Zoe» και το «Premiere restaurant». Στο «Cafe Zoe», το οποίο σχεδίασε

ο διάσημος αρχιτέκτονας Tony Chi, θα οργανωθεί μπουφές όπου θα γευτείτε μεταξύ

άλλων φασιανό με κάστανα και ξιφία στη σχάρα με σάλτσα αντσούγιας (κόστος 120

ευρώ το άτομο). Τα ξημερώματα εκεί θα προσφέρεται πρωτοχρονιάτικο πρωινό με 45

ευρώ, ή μπουφέ «Brunch» υπό τις jazz μελωδίες της ορχήστρας, με 95 ευρώ.

Στο ρεβεγιόν που θα γίνει στο εστιατόριο «Premier», του 10ου ορόφου που

κοσμείται από έργα Ελλήνων ζωγράφων, θα υπάρχει ορχήστρα και θα απολαύσετε το

δείπνο σας με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Το μενού περιλαμβάνει

πράσινο ραβιόλι με αστακό και φουά γκρα σε βελούδινο ταπέτο από μανιτάρια

«σέπες» και «μελί-μελό» ελαφίνας και φετουτσίνες με σοκολάτα, κάστανα και

αχλάδια. Το κόστος είναι 225 ευρώ το άτομο. Για τη διαμονή υπάρχει μια

ενδιαφέρουσα προσφορά: από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου η

διανυκτέρευση σε απλό δωμάτιο κοστίζει από 125 ευρώ.



info

Athenaeum Intercontinental Λ. Συγγρού 89-93 Τηλ. κρατήσεων: 210 – 9206.000


Πολυτελές παραμύθι με φόντο τον Θερμαϊκό

Στο Makedonia Palace θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά παρέα

με τη… Χιονάτη και τους επτά νάνους, αφού ο στολισμός του ξενοδοχείου έχει

γίνει με βάση το γνωστό παραμύθι. Το ρεβεγιόν γίνεται στο εστιατόριο «Πορφύρα»

το οποίο βρίσκεται στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου, με υπέροχη θέα προς το

λιμάνι και την παλιά πόλη. Στο μενού περιλαμβάνονται ξεχωριστά πιάτα που θα

δοκιμάσετε, συνοδεία «ζωντανής» μουσικής. Ανάμεσα στα άλλα, θα δοκιμάσετε

καρπάτσιο από φρέσκια συναγρίδα και χαβιάρι Osetra σε μαρμελάδα από λεμόνι,

μιλφέιγ γαρίδας με αβοκάντο και μάνγκο, φυλλαράκια από σαλάτα Mache και

ελαφριά κρέμα με πεπόνι, ντουέτο από φασιανό και ελάφι σε καραμελωμένα τσίκορι

και ανανά γλασέ (τιμή κατ’ άτομο 160 ευρώ). Για κάτι λιγότερο επίσημο με

«ζωντανή» μουσική jazz και d.j., διοργανώνεται το ρεβεγιόν του «Ballroom

Aristotelis» το οποίο κοστίζει 120 ευρώ το άτομο. Αν θέλετε να μείνετε εκείνο

το βράδυ στο ξενοδοχείο, πρέπει να γνωρίζετε πως η τιμή του δωματίου αρχίζει

από 105 ευρώ. Την Πρωτοχρονιά, το πρωινό των… ξενύχτηδων σερβίρεται από τις

05.00 στο «Ballroom Alexandros» και κοστίζει 30 ευρώ το άτομο. Το μεσημεριανό

Brunch στο «Συμπόσιο» κοστίζει 60 ευρώ.



info

Μακεδονία Παλάς Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη Τηλ. κρατήσεων:

2310-897.197


Ρεβεγιόν με πολυτέλεια στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Πρώτο τραπέζι… πίστα. Υποδεχθείτε τη νέα χρονιά από ψηλά και ζήστε την

Πλατεία Αριστοτέλους, λουσμένη στο φως των πυροτεχνημάτων. Στο ανακαινισμένο

εστιατόριο «Ορίζοντες» μπορείτε να είστε μέρος της γιορτής στην πόλη. Λίγα

λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου και συνοδεία «ζωντανής» μουσικής, από το

τραπέζι σας θα παρελάσουν μεταξύ των άλλων: καρπάτσιο καπνιστής χήνας με

γλυκοκολοκύθα και μανούρι, ριζότο αστακού με μοσχολέμονο, λάδι βανίλιας και

σπαράγγια της θάλασσας, σορμπέ Mohito, ζαρκάδι ψημένο με γλάσο σταφυλιού,

φραγκοστάφυλα και αρμπαρόριζα ή βασιλικός οξύρρυγχος με χόρτα της θάλασσας και

κρέμα βουτύρου με πέστο θυμαριού (κόστος 120 ευρώ). Για τις ημέρες των γιορτών

το μονόκλινο δωμάτιο κοστίζει 112 ευρώ και το δίκλινο 132 ευρώ. Στην τιμή

περιλαμβάνονται η χρήση του SPA, του γυμναστηρίου, της σάουνας και της πισίνας

(που θα σας χρειαστούν για να… συνέλθετε από τις καταχρήσεις των ημερών!). H

πρώτη ημέρα του χρόνου αρχίζει γευστικά, καθώς ο παραδοσιακός πρωινός μπουφές

θα σας περιμένει από νωρίς (κόστος 20 ευρώ). Λίγες ώρες μετά, στη γαλλική

ατμόσφαιρα της «La Brasserie» θα οργανωθεί το πρώτο μεσημεριανό γεύμα της

χρονιάς (40 ευρώ το άτομο).


info

Ηλέκτρα Παλάς Πλατεία Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη Τηλ. κρατήσεων:

2310-294.000

Ατμόσφαιρα και ντιζάιν

Τη χρονιά του 2005 το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας βράβευσε το Life

Gallery Hotel ως το «καλύτερο design ξενοδοχείο στην Ελλάδα», ενώ το

εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Avenue 103» βραβεύτηκε με «Χρυσό Σκούφο» από

τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Σε αυτό θα γίνει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

το οποίο θα είναι βασισμένο σε γαλλικές συνταγές. Το «Avenue 103» θα φωτίζεται

με εκατοντάδες κεριά δημιουργώντας ρομαντική ατμόσφαιρα και το δείπνο θα

συνοδεύεται από τους ήχους τζαζ μουσικής. Το μενού του πρωτοχρονιάτικου

ρεβεγιόν περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων μουσελίνα από αχινό και χαβιάρι

Ossieta, φουαγκρά πάπιας ψητό με σος πόρτο, φρέσκα σύκα και σαλάτα rhubarb,

φιλέτο καλκάνι με τραγανό πλιγούρι πάνω σε καρδιά αγκινάρας και σπαράγγια

καθώς και μενταγιόν ελαφιού με σάλτσα poivrade, σερβιρισμένα με κυδώνι και

αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί και λειωμένες πατάτες (όλα αυτά με 120 ευρώ το

άτομο). Αν θέλετε να μείνετε σε κάποιο από τα δωμάτια, το κόστος για ένα

δίκλινο είναι 200 ευρώ με πρωινό.



info

Life Gallery Hotel Λ. Θησέως 103, Εκάλη Τηλ. κρατήσεων: 210-6260.400


Design…άτη Πρωτοχρονιά

Μοντέρνα έπιπλα, πλεξιγκλάς και έντονα χρώματα: λαχανί, πορτοκαλί, ροζ, υπό τη

διακοσμητική… έμπνευση του παγκοσμίως γνωστού σχεδιαστή Karim Rashid. Το

«Semiramis» με την προσεκτική, ώστε να διατηρήσει το στυλ του,

χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του θα σας βάλει ούτως ή άλλως σε εορταστική

διάθεση. Αυτή την Πρωτοχρονιά η διαμονή, το ρεβεγιόν και οι επισκέψεις

περιποίησης συνδυάζονται σε ειδικά πακέτα. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς,

λοιπόν, μαζί με το ρεβεγιόν προσφέρεται διαμονή για δύο άτομα σε superior

δωμάτιο, στην τιμή των 340 ευρώ, που περιλαμβάνει και το πρωινό της

Πρωτοχρονιάς. Αν θέλετε ο καινούργιος χρόνος να σας βρει ανανεωμένους μπορείτε

μετά το πρωινό να χρησιμοποιήσετε το χαμάμ του ξενοδοχείου ή να απολαύσετε

κάποιο πρόγραμμα μασάζ, θεραπείας και περιποίησης (με επιπλέον χρέωση). Για το

μενού της Πρωτοχρονιάς φροντίζει ο σεφ Γιάννης Λουκάκος. Περιλαμβάνει, μεταξύ

άλλων, χτένι στο κέλυφος με ζωμό από lemongrass, τομάτες κονφί και φινόκιο και

ορτύκι σε τραγανό φύλλο με άγρια μανιτάρια και σάλτσα με πόρτο. H ανανεωμένη

κάβα του «Semiramis» με μεσογειακές και διεθνείς ετικέτες κρασιών ολοκληρώνει

το δείπνο το οποίο κοστίζει 100 ευρώ το άτομο.



info

Semiramis Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι Τηλ. κρατήσεων: 210-6284.400,

210-6284.500


Ταξίδι στην… Πολυνησία

Γεύσεις από την Πολυνησία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα στο γνωστό (και

βραβευμένο) εστιατόριο «Kona Kai». Για τους φίλους της μεσογειακής κουζίνας

υπάρχει το ανανεωμένο μινιμαλιστικό εστιατόριο «Zephyros» και για καφέ με

γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές το ανακαινισμένο «Crystal Lounge». Τα

πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν του «Ledra Mariott» θα γίνουν στα δύο πολυτελή και

εορταστικά στολισμένα εστιατόρια, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και γεύσεις

του σεφ Friedrich G. Hummel. Στο «Kona Kai» σάς περιμένει δείπνο όπου μεταξύ

άλλων θα γευτείτε σούπα από καρχαρία με καβουρόψυχα και σαρλότα από παπάγια

και mascarpone με σάλτσα από κανέλα και εξωτικά φρούτα. Το κόστος είναι 138

ευρώ το άτομο χωρίς τα ποτά. Στο «Zephyros» θα υπάρχει μπουφές, συνοδεία

ζωντανής μουσικής, με το κόστος στα 95 ευρώ το άτομο και τις πρώτες πρωινές

ώρες του νέου χρόνου μπορείτε με 36 ευρώ να απολαύσετε πρωινό μπουφέ με pasta

bolognese. Αν αποφεύγετε τα επίσημα δείπνα έχετε την επιλογή του «Crystal

Lounge» όπου θα γίνει πρωτοχρονιάτικο πάρτι με χορευτική μουσική από D.J. Το

κόστος είναι 28 ευρώ και περιλαμβάνει ένα ποτό.



info

Ledra Marriott Λ. Συγγρού 115 Τηλ. κρατήσεων: 210-9300.000


H τύχη με το μέρος σας

Συνηθίζετε να δοκιμάζετε την τύχη σας με την αλλαγή του νέου χρόνου; Μέχρι να

καταλήξετε στο καζίνο του Hyatt Regency, ξεκινήστε με το πρωτοχρονιάτικο

ρεβεγιόν στο «Grand Ballroom». Μισοφέγγαρο αστακού και γαρίδες με σαφράν σε

βελούδινη σάλτσα βουτύρου με κρασί Chardonnay, δροσιστικό σορμπέ μάνγκο και

σαμπάνια Taittinger, ροδοψημένο Tournedos από μοσχαράκι γάλακτος με φουαγκρά

και σάλτσα Remy Martin αρωματισμένη με μανιτάρια Μορέλες, είναι μερικές από

τις γευστικές εκπλήξεις που ετοιμάζει ο σεφ (κόστος 118 ευρώ το άτομο). Το

ξεκίνημα της νέας χρονιάς έχει γεύση σαμπάνιας (Taittinger) στον πρωινό μπουφέ

του εστιατορίου «Ambrosia» (κόστος 42 ευρώ). Λίγες ώρες μετά, στον ίδιο χώρο

σας περιμένει πλούσιος εορταστικός μπουφές με τη συνοδεία «ζωντανής» μουσικής.

Από 12 Δεκεμβρίου 2005 έως 31 Ιανουαρίου 2006, η διαμονή στο ξενοδοχείο

(μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο) κοστίζει 149 ευρώ. H προσφορά περιλαμβάνει

διαμονή σε deluxe δωμάτιο, αμερικάνικο πρωινό στο εστιατόριο «Ambrosia»,

δωρεάν χρήση του Club Olympus και δωρεάν είσοδο στο Regency Casino

Thessaloniki. Για τους μικρούς επισκέπτες από τις 24 Δεκεμβρίου έως την 1η

Ιανουαρίου, με είσοδο 6 ευρώ η αίθουσα «Ephesus» προσφέρεται για επιτραπέζια

παιχνίδια, χειροτεχνίες… μαγείρεμα και για διήγηση παραμυθιών.



info

Hyatt Regency Hotel Casino 13ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας Τηλ. κρατήσεων:

2310-401.234


Merry… Dishes

«…Ευτυχισμένα πιάτα και Χαρούμενο Νέο Δείπνο» (ή καλύτερα Merry Dishes and

Happy New Dinner): Με αυτή την… ευχή είστε καλεσμένοι στο ρεβεγιόν του NJV

Athens Plaza, το οποίο διοργανώνεται στο εστιατόριο «The Parliament». Στο

μενού του περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων: Semi – freddo με μπαρμπούνι σοτέ,

fume άγριων μανιταριών, savarin αστακού, σορμπέ πικραμύγδαλο, καρέ τάρανδου

μπρεζέ, millefeull κολοκύθας με σταφίδες (κόστος 175 ευρώ το άτομο). Το νέο

έτος ανατέλλει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο εστιατόριο «The Parliament»

όπου ένας πλούσιος πρωινός μπουφές αναλαμβάνει την… ανάκαμψή σας από το

ξενύχτι, με κόστος 45 ευρώ. Αν επιλέξετε να περάσετε τη βραδιά σας στο Plaza η

ειδική τιμή για το δίκλινο είναι 160 ευρώ και για τις σουίτες από 330 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται χριστουγεννιάτικα γλυκά και πρωινός μπουφέ στο

εστιατόριο «The Parliament».



info

NJV Athens Plaza Βασ. Γεωργίου A’ 2, Σύνταγμα Τηλ. κρατήσεων: 210-3352.400

(εσωτερικό 7213)


Βραβευμένη φιλοξενία

Από τα πλέον προσιτά ξενοδοχεία, το «Divani Caravel» συγκεντρώνει κάθε χρόνο

πολύ κόσμο. Για το φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ανοίγει τις πόρτες του

εστιατορίου «Brown’s» και της αίθουσας «Ολυμπία» και επιπλέον προσφέρει, από

τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, ειδικές τιμές για διαμονή που φτάνουν

τα 110 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο. Όσο για το ρεβεγιόν έχετε δύο επιλογές: Το

υψηλής αισθητικής εστιατόριο «Brown’s» με μενού που περιλαμβάνει φιλετάκια από

μοσχαράκι γάλακτος σε πουρέ κάστανου και espresso με σάλτσα ανανά και

πανδαισία σοκολάτας και βατόμουρων με σάλτσα φραμπουάζ. Στην αλλαγή του χρόνου

θα προσφερθούν βασιλόπιτα και σαμπάνια και όλο το γεύμα κοστίζει 110 ευρώ το

άτομο. Αν πάλι προτιμάτε πιο…διασκεδαστικό πρόγραμμα επιλέξτε την αίθουσα

«Ολυμπία» όπου σας περιμένει 15μελές συγκρότημα με μπαλέτο και χορευτικά. Το

μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φιλέτο γλώσσας σε πουρέ σελινόριζας με σάλτσα

μάνγκο και Dry Martini και σορμπέ ανανά με βότκα. H βραδιά ολοκληρώνεται με

βασιλόπιτα και σαμπάνια και το κόστος είναι 100 ευρώ το άτομο. Τις πρωινές

ώρες του νέου έτους το ξενοδοχείο θα προσφέρει το… «Πρωινό του ξενύχτη» με

σούπες, μακαρονάδες κ.λπ. με 46 ευρώ και αργότερα εορταστικό Brunch στο

εστιατόριο «Κωνσταντινούπολις» με 59 ευρώ.



info

Divani Caravel Hotel Βασ. Αλεξάνδρου 2 Τηλ. κρατήσεων: 210-7207.000



Πολυτέλεια και παράδοση

Αυτή είναι ζωή! Να είσαι στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά των …

γεγονότων και να απολαμβάνεις την απόλυτη χλιδή ενός τόσο ιστορικού

ξενοδοχείου, ενώ πριν ή μετά το ξεφάντωμα της γιορτής μπορείς να κάνεις και το

spa σου (που ανοίγει στις 6 το πρωί, πληροφορίες στο 210-3330.799,

spa@grandebretagne.gr) στους υπερπολυτελείς χώρους με ειδική έκπτωση 15%. Στη

«Μεγάλη Βρετανία» οι επιλογές για το πρωτοχρονιάτικο δείπνο είναι πολλές – και

φυσικά απαιτούν όλες βραδινό ένδυμα (α λα παλαιά): Στο «Winter Garden» θα

υπάρχει κουαρτέτο εγχόρδων, στο «GB Corner» ζωντανή μουσική με σαξόφωνο και

μετά disco, στο «Grand Ballroom» θα διοργανωθεί το Galla Event. Θα ακολουθήσει

πρωινός μπουφές με revival ποτό (κοστίζει 55 ευρώ) και Brunch Πρωτοχρονιάς στο

«Grand Ballroom», με κλόουν και εκπλήξεις για τα παιδιά (τιμή κατά άτομο 125

ευρώ). Το μενού στο «GB Corner» κοστίζει 195 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει

μεταξύ άλλων κονσομέ πάπιας με λαχανικά και μανιτάρια brunoise, αρωματισμένο

με πεπαλαιωμένο πόρτο, νουαζέτ ελαφιού με σος τρούφας, μουσελίνα

κολοκύθας-σέλινου και γλυκοπατάτας, αστακό parmentier με άρωμα εστραγκόν. Το

δείπνο στο «Grand Ballroom» κοστίζει 295 ευρώ το άτομο. Ανάμεσα στα άλλα θα

γευθείτε τερίνα από συκώτι πάπιας με κονφί από μύρτιλλο και σος από βανίλια,

κονσομέ ορτυκιού με άγρια μανιτάρια και φύλλο χρυσού, φιλέτο από καλκάνι και

στρείδια Fine de Claire ποσέ σε ραγού από τομάτα και σαφράν. H ειδική τιμή

διαμονής σε δίκλινο την ημέρα εκείνη είναι από 198 ευρώ και για σουίτα από 360.



info

«Μεγάλη Βρετανία» Πλατεία Συντάγματος Τηλ. κρατήσεων: 210-3330.880


Ο… ουρανός είναι το όριο

Στον αριθμό 21 της Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά, 21 δωμάτια με μίνιμαλ αισθητική

σάς δίνουν την εναλλακτική πρόταση διαμονής το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. H

απόλυτα ρομαντική πρόταση; Οι λοφτ σουίτες με τη διάφανη οροφή που σας

επιτρέπει να βλέπετε τον ουρανό. Το βράδυ του ρεβεγιόν μπορεί να αρχίσει για

σας με κοκτέιλ στο ομώνυμο μπαρ το ξενοδοχείου (καθώς δεν θα οργανώσει δείπνο

Πρωτοχρονιάς) και να καταλήξετε εκεί για το πρώτο… ξημέρωμα του χρόνου με

πρωινό και ποικιλία από χυμούς και καφέ. H τιμή του ειδικού πακέτου διαμονής

της Πρωτοχρονιάς είναι 140 ευρώ για τα δωμάτια και 180 για τις λοφτ σουίτες.



info

Twenty One Κολοκοτρώνη 21 και Μυκόνου, Κηφισιά Τηλ. κρατήσεων: 210-6233.521


Lounge στην καρδιά της Αθήνας

Το Athena Grand Hotel έχει γεμίσει… νεράιδες και στολισμένο περιμένει τους

καλεσμένους για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Οι επιλογές είναι δύο: Το

«Athenas 65 Lounge», ένα ζεστό και στιλάτο μπαρ, διακοσμημένο με κομψά έπιπλα

που θυμίζουν καφετέρια της Νέας Υόρκης. Το κόστος του ρεβεγιόν είναι ίσο με

τον αριθμό του: 65 ευρώ. Οι λάτρεις του κρέατος θα συναντηθούν στο… «Meat

Me» με επιλογές από καπνιστά χοιρινά φιλετάκια, φιλέτο μοσχαρίσιο

μαριναρισμένο με ελληνικά μυρωδικά, αρνίσιο μπούτι ρολό με σάλτσα

δενδρολίβανο. Συνοδεύουν: παραδοσιακή μανέστρα, πατάτες οφτές με κατίκι και

θυμάρι (κόστος 70 ευρώ το άτομο). Για… lounge πρωινό συνεχίστε στο «Athenas

65 Lounge» μετά τις 05.00 (κόστος 35 ευρώ το άτομο). H τιμή του δωματίου για

το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αρχίζει από 80 ευρώ.



info

Athena Grand Hotel Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα Τηλ. κρατήσεων: 210-3250.900


Στη χώρα των θαυμάτων

Εκεί υπόσχεται να μας ταξιδέψει το πολυτελέστατο, ανακαινισμένο ξενοδοχείο και

πρώην παλάτι (το αγαπημένο του Ρενιέ, της Κάλλας, του Ωνάση και της Γκρέις

Κέλι), του ομίλου της Grecotel, καθώς οι ήρωες του παραμυθιού – ο λαγός, η

δούκισσα, ο τρελός καπελάς, ο βαλές και η βασίλισσα κούπα – ζωντανεύουν στο

«Lounge» του και προσφέρουν λιχουδιές με τη συνοδεία παιδικών χορωδιών. Το ένα

πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν οργανώνεται στο «Wonderland Ballroom» (τιμή κατά

άτομο 195 ευρώ). Στο μενού ξεχωρίζουμε το καλκάνι με φινόκιο και σάλτσα

bouillabaisse, τουρνεντό από μοσχαράκι γάλακτος με μανιτάρια morels, μικρά

χειμωνιάτικα λαχανικά, κάστανα καραμελιζέ και πατάτες chateau με σπόρους

παπαρούνας και το μους σοκολάτας με armagnac, πορτοκάλι conflites και παγωτό

κάστανο σε σάλτσα Σιγκαπούρης με cumquat.

Το άλλο, ακόμη πιο… μεγαλόπρεπο ρεβεγιόν οργανώνεται στο «Tudor Hall» (η

τιμή του είναι 425 ευρώ το άτομο). Με χαβιάρι Περσίας και κοχύλια Saint

Jacque, σαλάτα αστακού, φιλέτο premium Angus με μαύρη τρούφα και mousseline

γλυκοπατάτας με σέλερι, mini flan σοκολάτας με βανίλια. Από τις 5 τα

ξημερώματα στο «Tudor Hall» θα σερβίρεται Recovery Breakfast με 45 ευρώ το

άτομο. H ειδική τιμή για διαμονή σε δωμάτια του ξενοδοχείου είναι για τα μονά

150 ευρώ και για τα δίκλινα 200 – αφορά ωστόσο δωμάτια με θέα στην εσωτερική

αυλή του «King George».



info

King George II Πλατεία Συντάγματος Τηλ. κρατήσεων: 210-3222.210


Με θέα και στυλ

Λευκοί χώροι, μίνιμαλ διακόσμηση και πολυτέλεια στην πρώην «ναυαρχίδα» των

Ολυμπιακών Αγώνων. Το ανανεωμένο «Χίλτον», όπου η γιορτινή ατμόσφαιρα

επεκτείνεται σε όλο το ξενοδοχείο, έχει ετοιμάσει πακέτα διαμονής – φαγητού –

διασκέδασης τα οποία προσπαθούν να το κάνουν πιο… προσιτό. Στο «Galaxy Bar»

την παραμονή οργανώνεται το Ice Party (η είσοδος είναι 40 ευρώ), όπου θα

αποχαιρετήσετε την Αθήνα με στυλ, χαζεύοντας τη θέα, ενώ τα ξημερώματα θα

περάσετε από εκεί για ένα ποτήρι Moet & Chandon. Στο «Βυζαντινό» θα

οργανωθεί και φέτος το Gala Δείπνο με ζωντανή ορχήστρα. Κοστίζει 185 ευρώ το

άτομο και ανάμεσα στα άλλα εδέσματα περιλαμβάνει κόκορα με φρέσκια καραβίδα,

μανιτάρια chanterelle και μαύρη τρούφα, φιλέτο και ροδέλες φουα γκρα με

πατάτες confit και χυμό λεμονιού και διπλό feuillete σοκολάτας. Το δέλεαρ της

βραδιάς είναι το ταξίδι στη Ρώμη, το οποίο κερδίζει ο τυχερός που θα κερδίσει

το φλουρί στο κόψιμο της πίτας. Το ξημέρωμα της πρώτης ημέρας του χρόνου

οργανώνεται και το παραδοσιακό Hangover Breakfast στο «Βυζαντινό» και το

μεσημέρι της πρωτοχρονιάς το ειδικό πρωτοχρονιάτικο Brunch (με 105 ευρώ το

άτομο).

To ξενοδοχείο προσφέρει και ειδική τιμή διαμονής με δείπνο και πρωινό την

παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Κοστίζει 299 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και

συμπεριλαμβάνει το Gala δείπνο στο «Βυζαντινό» και το Hangover πρωινό στο

«Galaxy». Οι ειδικές τιμές απλής διαμονής τις γιορτινές ημέρες αρχίζουν από

149 ευρώ.



info

Hilton Βασιλίσσης Σοφίας 46 Τηλ. κρατήσεων: 210-7281.351.