Σαν τις ταινίες που βλέπαμε τη δεκαετία του ’70 για να κάνουμε κεφάλι. «Βιασμός στην πρώτη σελίδα» του Μάρκο Μπελόκιο με τον Τζιαν Μαρία Βολοντέ. Σταχυολογώ από παρουσίαση στον «Ριζοσπάστη», η μισή ντροπή δική του κι η μισή δική μου. «Η Ιταλία «φλέγεται» από προεκλογικό πυρετό. Η εφημερίδα «Τζιορνάλε», που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, υφίσταται επίθεση από αριστερίστικες ομάδες. Ο αρχισυντάκτης της είναι ένας ικανός άνθρωπος αλλά ταυτόχρονα περιφρονεί βαθιά την εργατική τάξη. Μια μέρα τού έρχεται «κουτί» ο βιασμός και η δολοφονία μιας κοπελίτσας της άρχουσας τάξης. Αδίστακτος όπως είναι, εκμεταλλεύεται το γεγονός και κατηγορεί από την πρώτη σελίδα έναν νεαρό αριστεριστή, που ήταν φίλος της, ως ένοχο». Εχετε καμιά αμφιβολία ότι ο προεκλογικός πυρετός έπεσε στο 36,6 σαν να είχες πάρει παρακεταμόλη σε χιλιάρι; Παραβλέπω ότι για τον «Ριζοσπάστη» του 1997 ο βιασμός μετά φόνου έρχεται «κουτί», και τι κουτί – κουτί!

Τέτοια ήταν τα μαντζούνια που μας δίνανε κάποτε, πάλι καλά που δεν πεθάναμε αλλά φτάσαμε σ’ αυτή την ηλικία, να προλάβουμε και τα πρωτοσέλιδα με τη θεραπευτική κάνναβη. Και σιγά την επανάσταση, φιλάρα. Λες και δεν υπάρχουν οπιούχα και μορφίνη με τη βούλα του ΕΟΦ, λες και δεν κυκλοφορούν ηπιότερες πλην εξίσου εθιστικές ουσίες στα ελάσσονα ηρεμιστικά. Μη διανοηθείς να ανοίξεις την τσάντα σου γιατί θα εκτεθούμε. Λιπ γκλος, κονσίλερ, βενζοδιαζεπίνες, κλειδιά, κινητό, λεφτά, τσιγάρα, σεροτονίνη, κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Κακά τα ψέματα, η κάνναβη έχει τη δική της μυθολογία, εξού και την πέταξε τεχνηέντως ο Τσίπρας στο πόπολο. Μετά τον θρίαμβο που κατήγαγε για την ταυτότητα φύλου –η οποία ήταν ουσιαστικά μια ακόμα υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στην ανάλγητη Ευρώπη –να ‘χει και κάτι για να ρετουσάρει το βιογραφικό της η κ. Γιαννακάκη, και ας παν στην ευχή κάτι παλιά από τα πέτρινα χρόνια της ΔΗΜΑΡ, μετά συγχωρήσεως.

Εν τω μεταξύ οι «συλλογικότητες» ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς των ματσωμένων, οι τράπεζες βογκάνε, η «Handelsblatt» προφητεύει αναζωπύρωση του Προσφυγικού στη Λέσβο και η Λαγκάρντ μιλάει για μέτρα 2,4 δισ. ακατέβατα.

Μετά τιμής, μια πρώην «κοπελίτσα», της πρώην «άρχουσας τάξης».