Κατά καιρούς, κόμματα και ηγέτες επιτίθενται με περισσή ευκολία αδιακρίτως στα ΜΜΕ. Οι επιθέσεις εξελίσσονται συνήθως όταν οι πολιτικοί σκοποί δεν επιτυγχάνονται ή όταν γίνονται εμφανή τα ελλείμματα αποτελεσματικότητας ηγεσιών και ηγετών.

Υπάρχουν βεβαίως και περιπτώσεις όπου οι καταγγέλλοντες θέλουν να θολώσουν τα νερά, να κρύψουν ανομολόγητες σχέσεις ή παρασκηνιακές συμφωνίες. Επί σκοπώ στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ΜΜΕ και ο Τύπος αντιμετωπίζονται ως άλλος εσωτερικός εχθρός, ως προπέτασμα καπνού για άλλα και άλλα.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και στην παρούσα φάση. Για την τηλεόραση και τα αγαθά της, για μερικές θέσεις στα τηλεπαράθυρα, για προπαγανδιστικές ανάγκες, για πολιτικές επιδιώξεις που δεν βγαίνουν, εκτοξεύονται συλλήβδην κατηγορίες περί διαπλοκής και συγγενών συμφερόντων, που δήθεν συνωμοτούν διαρκώς και προπαρασκευάζουν το μέλλον.

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εδώ και σχεδόν έναν αιώνα υπηρετεί σταθερά την ενημέρωση.

Δημοσιεύει ειδήσεις, παρουσιάζει έρευνες και τοποθετείται με διαφανέστατο τρόπο επί εθνικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων χωρίς περιστροφές. Και μαζί κρίνει πολιτικές και πρόσωπα και βεβαίως κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες. Εκθέτει και εκτίθεται. Και αυτό συμβαίνει για περισσότερα από 90 χρόνια!

Ολοι γνωρίζουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, όπως και τους κατά τον νόμο υπευθύνους. Αυτοί που αναφέρονται στις ταυτότητες των εντύπων και των ηλεκτρονικών μέσων, αυτοί είναι – δεν είναι άλλοι: δεν υπάρχουν αφανείς μέτοχοι με κρυφές ατζέντες και ανομολόγητους σκοπούς.

Και γι’ αυτό ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη δεν έχει καμία αντίρρηση τα ΜΜΕ, οι άδειες, οι συχνότητες, τα πάντα να κριθούν εξαρχής και μάλιστα από μηδενική βάση.

Εδώ, τα πράγματα είναι καθαρά, αλλού προβάρουν φερετζέδες και κρύβονται πίσω από εξωχώριες εταιρείες.

Οσοι λοιπόν απευθύνουν γενικώς και αδιακρίτως κατηγορίες, οφείλουν αν μη τι άλλο προσοχή.

Για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να αποκαλυφθούν αταίριαστα σφιχταγκαλιάσματα και να αποδειχθεί τελικώς πως άλλος έχει το όνομα και άλλοι τη χάρη.

Στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν μυστικά. Είναι ο ήλιος τόσο φωτεινός, που βγάζει τους πάντες από τις κρυψώνες.

Στην εποχή μας άλλωστε, μια απλή έρευνα αρκεί για να ξεσκεπάσει ποιοι ελέγχουν, μέσω τρίτων, μέσα ενημέρωσης, ποιοι κρύβονται πίσω από τηλεοπτικούς σταθμούς και λασποφυλλάδες, ποιοι εντέλει είναι οι πραγματικοί διαπλεκόμενοι και ποιοι τρίβονται στην αγκαλιά τους.