«Οσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών δεν θα ρωτήσουμε αν ταλαντεύονταν από αριστερά ή δεξιά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό». Με τα λόγια αυτά ένα νέο μέλος της Χρυσής Αυγής που πέρασε με επιτυχία τις δοκιμασίες απευθύνεται στο ακροατήριο κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του σε γραφεία του κόμματος, παρουσία του προφυλακισμένου αρχηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η σκηνή περιλαμβάνεται σε ένα από τα πολλά βίντεο που αποτελούν πλέον στοιχεία της δικογραφίας και τα επεξεργάζονται τόσο οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου όσο και η υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων βουλευτών Γ. Γερμενή, Στ. Μπούκουρα και Π. Ηλιόπουλου, οι οποίοι λόγω της άφιξης των νέων στοιχείων θα απολογηθούν τελικά στις 11 Ιανουαρίου 2014.

Τα ευρήματα που οι Αρχές κατέσχεσαν σε σπίτια των κατηγορουμένων βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Ν. Μίχου, Ηλ. Κασιδιάρη και Γ. Γερμενή έχουν κωδικοποιηθεί σε έναν σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας. Σε αυτόν μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

– Βίντεο με ορκωμοσίες: Η λήψη έχει γίνει σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, παρουσία του αρχηγού του κόμματος. Σε αυτό εμφανίζονται έξι νέα μέλη που έχουν περάσει τις «εξετάσεις». Καθένα από αυτά, αφού αναφέρει το ονοματεπώνυμό του από το βήμα των γραφείων, βγάζει έναν μικρό λόγο εξηγώντας γιατί αποφάσισε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο κόμμα και δηλώνοντας υπερήφανος γι’ αυτήν του την επιλογή. Και στο τέλος της ομιλίας ο καθένας από τους νέους χρυσαυγίτες χειροκροτείται και εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα, τα μέλη της οποίας ήταν παρόντα στην ορκωμοσία. Και στο τέλος πια, όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος των ομιλιών, όλο το ακροατήριο σηκώνεται, ψάλλει τον ύμνο της Χρυσής Αυγής, χαιρετά ναζιστικά και ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης ορκωμοσίας τα νέα μέλη που παρελαύνουν από το βήμα των ομιλητών χρησιμοποιούν φράσεις εμπρηστικές με υπόβαθρο ρατσιστικό όπως «να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας», «φωτιά που θα τους κάψει όλους ζωντανούς», «οι αντιρατσιστικές οργανώσεις είναι κράτος εν κράτει. Οι μετανάστες παίρνουν πολλά επιδόματα», «ναι, είμαι Ναζί, αν κάποιοι άλλοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Ολοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».

– Βίντεο με ομιλία Μιχαλολιάκου: Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ακούγεται να λέει μέσα σε ταβέρνα: «Εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Είμαστε όλα αυτά». Και αφού κάνει αναφορά στο «σύστημα της απάτης», προσθέτει: «Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο ή να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες αλλά να τους τελειώσουμε μια για πάντα».

– Φωτογραφίες: Κάτω από τη σημαία με το λογότυπο και το σύμβολο της Χρυσής Αυγής κάποιος έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά φορώντας στολή της Κου Κλουξ Κλαν.

Η έρευνα των Αρχών

Τα στοιχεία θα πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο των ανακριτικών Αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν νέοι κατηγορούμενοι ή επιβαρυντικά στοιχεία για πρόσωπα που ήδη έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη