«Η Ελλάδα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών»

Σαμαράς: Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2012 19:28 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19/04/2012 21:15 |
Σαμαράς: Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας

«Η Ελλάδα σήμερα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών. Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, στις οποίες οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που μεταδόθηκε στην σελίδα που διατηρεί στο facebook.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε με ένα πεντάλεπτο βίντεο στις ερωτήσεις των χρηστών του κοινωνικού δικτύου για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. 

«Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος σε προσωπικό ύφος στους χρήστες και πρόσθεσε: «οι χώροι όπου συγκεντρώνονται είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων, παραεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Οι παράνομοι δεν συλλαμβάνονται και όταν αυτό γίνεται αφήνονται ελεύθεροι γιατί οι φυλακές έχουν γεμίσει ενώ εκείνες που είναι έτοιμες δεν λειτουργούν». 

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «πρέπει να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει επαφές με τους ηγέτες των χωρών του ευρωπαικού νότου, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μάλτας και Κύπρου για κοινή αντιμετώπιση στο ευρωπαικό πλαίσιο και για την δημιουργία ασπίδας για την λαθρομετανάστευση.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να συμβάλει με οικονομικούς πόρους γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν, αντίθετα με ό,τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου».

Είπε ακόμη ότι πρέπει οι νόμοι να εφαρμοστούν με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στα όργανα της τάξης και στους ιδιώτες που νοικιάζουν σπίτια και κάνουν διευκολύνσεις σε άτομα που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τέλος, ανέφερε ότι η λαθρομετανάστευση είναι μείζον κοινωνικό ζήτημα που επείγει η αντιμετώπισή του.

Μέχρι τις εκλογές θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, και άλλα μηνύματα σε διαφορετικά θέματα που θα απαντούν σε ερωτήματα πολιτών.

5
τρολ
20/04/2012 04:36
ναι Σαμαρά, πρόσεχε μην πιαστεί η πλάτη σου από τις τούμπες. Λεφτά από Ευρώπη δεν παίρνεις με τίποτα, οι λάθρο ήρθαν και θα μείνουν
Θ.Τ
20/04/2012 00:59
Κάτι σαν τον Μιχαήλ Παλαιολόγο ένα πράγμα. Ο Θεός και οι ψηφοφόροι να βάλουν το χέρι τους μην γίνει αυτός πρωθυπουργός, γιατί μας περιμένουν "ένδοξες" ημέρες εθνικής διάλυσης.
Παναγιώτης Μ.
19/04/2012 23:45
Καμαρώστε ανανέωση - φρεσκαδούρα της Συγγρού... 1)Μπασιάκος (όλε) 2)Αδάμ Ρεγκούζας (όλε) 3)Σιμπιλίδης (όλε) 4)Τσιτουρίδης (όλε) 5)Δήμας υιός (πάνε τα τζάκια) 6)Ανδρεουλάκος (όλε) 7)Άδωνις (Ελλάδα έχεις ταλέντο) 8) Μειμαράκης (ολε) με μεγαλύτερος δημαγωγός. 9) Ο Προκόπης ο Παυλόπουλος (όλε) 10) Βύρων Πολύδωρας ( Ο Στρατηγός άνεμος) 11) Παπαθανασίου (όλε) 12) Σιούφας (όλε) 13) Αβραμόπουλος (όλε) 14) Κακλαμάνης ο Νικήτας ( τόπο στα νιάτα) 15) Καραμανλής (όλέ...ολέ ολέ ) Έρχονται ένδοξες μέρες ποσοστών Πολιτικής Άνοιξης για τη ΝΔ. Ευτυχώς για εμάς.
dimi
19/04/2012 20:18
Ασε τα σάπια,Αντωνάκη και θυμίσου ποιος είχε την ευθύνη για ν'ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.Μην πας πολύ μακριά.Θυμίσου κάπου στα ninenties.Άλλωστε πώς θα γινόταν κραταιά η οικονομία της χώρας;Με τις πλάτες φτηνού εργατικού δυναμικού από Αλβανία και Ρουμανία.
Ν.Κέρκυρας
19/04/2012 20:11
Αξιότιμε κ.ε Σαμαρά ΄΄Πρέπει επιτέλους να βάλουμε μία τάξη, να υπάρχει νόμος΄’ όπως λέτε. Αναρωτιέμαι μόνο γιατί τόσα χρόνια το κόμμα σας, όπως και άλλα κόμματα , δεν έβαλαν ΄΄μιά τάξη΄΄. Νόμοι υπήρχαν πάντα, αλλά γιατί, όχι μόνο δεν τους εφαρμόζατε αλλά και τους καταπατούσατε; Μήπως επειδή τώρα είναι προεκλογική εποχή και τα παραμύθια για μας τους ΄΄κουτούς΄΄ επιτρέποντε; Ή ακριβώς επειδή εσείς δεν θα μπορέσετε ΠΟΤΕ να λύσετε τα πραγματικά μας προβλήματα, προσπαθείτε να στρέψετε την προσοχή μας σε άλλα μείζοντα προβλήματα, που κι αυτά δεν είσαστε ικανός να λύσετε; Μετά τιμής