Eσπασε κάθε ρεκόρ η τιμή πώλησης ρετιρέ στη Βρετανία αφού ιδιώτης αγοραστής κατέβαλε 170 εκατ. ευρώ (140 εκατ. στερλίνες) για να το κάνει δικό του, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου και τον Guardian.

Το διαμέρισμα έχει εμβαδόν που αγγίζει τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται στο One Hyde Park στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου και ο νέος του ιδιοκτήτης φέρεται να είναι Ουκρανός ή Ρώσος, ανέφεραν ακόμη οι Times.

Η εταιρεία Christian Candy CPC Group που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του ακινήτου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την τιμή που αυτό άλλαξε χέρια, αλλά ανέφερε ότι όταν οι εργασίες σε αυτό θα ολοκληρωθούν με βάση τα γούστα του αγοραστή, η αξία του αναμένεται να διαμορφωθεί από 195 έως 213 εκατ. ευρώ (160 με 175 εκατ. στερλίνες).

Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη ότι χρήματα από ξένους μεγιστάνες εξακολουθούν να εισρέουν στην αγορά ακινήτων της βρετανικής πρωτεύουσας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση στο Λονδίνο έχει υποσχεθεί να επιβάλλει περισσότερους φόρους σε αγοραστές από το εξωτερικό επειδή αυξάνονται συνεχώς οι φόβοι για τη δημιουργία φούσκας.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν τη νέα εισροή κεφαλαίων στο Λονδίνο έχει προκαλέσει η αναταραχή που επικρατεί στην Ουκρανία και η απειλή επιβολής κυρώσεων σε Ρώσους.

Το One Hyde Park θεωρείται ήδη ως ένα από τα ακριβότερα συγκροτήματα διαμερισμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αναπτυχθεί από την CPC Group σε συνεργασία με τον Σείχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπερ αλ Τανι, τον πρώην πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ.

Το One Hyde Park άρχισε να κατασκευάζεται το 2011, έχει 13 ορόφους και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Ρότζερς.

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέσσερα ρετιρέ από τα οποία τα τρία είχαν ήδη πουληθεί ενώ το τέταρτο πέρασε τώρα στα χέρια του μυστηριώδους αγοραστή. Στο συγκρότημα εξακολουθεί να διατίθεται διαμέρισμα με πέντε υπνοδωμάτια το οποίο πωλείται προς 82 εκατ. ευρώ (68 εκατ. στερλίνες).