«Οραματιζόμαστε το μάρμαρο, ένα υλικό πολύτιμο και συνυφασμένο με την ελληνικότητα, ως ένα εργαλείο ιδανικό για πλήθος καινοτόμων εφαρμογών», τόνισαν οι αρχιτέκτονες Λυδία Χαϊδά και Σπύρος Σούλης στην παρουσίαση της σειράς προϊόντων κατασκευασμένα αποκλειστικά από μάρμαρο που σχεδίασαν για την εταιρεία Iktinos marmaron.

Οι δύο αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από την απλότητα, το μέτρο, την πλαστικότητα, τη λάμψη και την ιστορία του υλικού, δημιουργώντας αντικείμενα καθημερινής χρήσης (δίσκους, πιάτα, φρουτιέρες, γουδί κ.λπ.) αλλά και εφαρμογές μεγάλης κλίμακας (βιβλιοθήκες, ραφιέρες, συνθέσεις μπάνιου και κουζίνας) σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τη διαχρονικότητα, την ανθεκτικότητα και την υψηλή αισθητική του μάρμαρου.

Ο Σπύρος Σούλης και η Λυδία Χαϊδά για πάνω από δύο χρόνια επισκέπτονταν μεγάλες εκθέσεις και λατομεία του εξωτερικού, ενημερώνονταν για όλες τις εξελίξεις και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των φυσικών πετρωμάτων και επιστρέφοντας δούλευαν τα σχέδιά τους υποβάλλοντάς τα σε σκληρά τεστ αντοχής.

Ετσι εκτός από την αισθητική όλα τα προϊόντα της σειράς, αλλά και οι ειδικές κατασκευές που γίνονται στα μέτρα σας, διαθέτουν στις προδιαγραφές τους πιστοποιημένες εγγυήσεις, όπως π.χ. τη διαδικασία αδιαβροχοποίησης.

Η Iktinos Ελλάς, η οποία δραστηριοποείται στον χώρο για περισσότερα από 40 χρόνια και διαθέτει τέσσερα ιδιόχρηστα λατομεία, εργοστάσια κοπής και διεθνές δίκτυο πωλήσεων, σε συνεργασία με το Spyros Soulis Studio διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στον χώρο του design υπενθυμίζοντάς μας τις ανεξάντλητες δυνατότητες του φημισμένου αυτού υλικού.