Κάτω από τον ζωγραφισμένο σε μπλε, μοβ και χρυσαφένια χρώματα αττικό ουρανό! Αφού θα έχει προχωρήσει ο Σεπτέμβριος και ίσως υπάρξουν κάποιες δροσερές νύχτες. Εκεί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη μαγική ατμόσφαιρα και κάποια από τα σπίτια-κοσμήματα να ανακαινίζονται και να αποκτούν νέους ιδιοκτήτες (όχι απαραίτητα Ισραηλινούς, προτιμούν τα διαμερίσματα και μεζονέτες γύρω από την Ακρόπολη).

Τα γραφικά στενά της Πλάκας, γεμάτα από ταβέρνες και καφέ
Εκεί λοιπόν στις 18 Οκτωβρίου, στο υπέροχο Θέατρο Ηρώδου Αττικού (λίγο αργότερα το πλέον πολύτιμο αρχαίο θεάτρο στον κόσμο κλείνει για μερικά χρόνια με σκοπό την αναστήλωση), θα πραγματοποιηθεί μια εξαιρετική παράσταση με διεθνείς αναφορές. Τα μπαλέτα Bejart της Λωζάννης τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από μια μοναδική παράσταση την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις εννέα το βράδυ. Το Ηρώδειο που λάτρευε και είχε συνδέσει με μεγάλες στιγμές της καριέρας του ο ιδρυτής τους Μoρίς Μπεζάρ. Ολα τα έσοδα θα δοθούν στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί», που όλοι γνωρίζουμε το πολύ σηµαντικό της έργο.

Τα μπαλέτα Bejart της Λωζάννης θα τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη με μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο. Τα έσοδα θα δοθούν στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί»
Τα µπαλέτα με την παγκόσμια φήμη τιμούν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και θα παρουσιάσουν τη χορογραφία «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική του σπουδαίου έλληνα σκηνοθέτη. Μια χορογραφία που ο Μπεζάρ, προσωπικός φίλος του Μίκη, εμπνεύστηκε από τη μουσική του. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από την Ticket Services (Πανεπιστημίου 39) και on line στο ticketservices.gr. Εμείς σας συνιστούμε μια βόλτα κάτω από την Ακρόπολη και στην Πλάκα, όπου περνάς εκεί μέσα από ένα μικρό στενάκι που την ενώνει με τη Δ. Αρεοπαγίτου. Καφέδες, χυμοί και καλό φαγητό στο café του Μουσείου Ακρόπολης, στο Zonar’s και στα ταβερνάκια στο μπροστινό μέρος της Αρεοπαγίτου και μετά τα φιλόξενα, μικρά spots της «Συνοικίας των Θεών» σας υποδέχονται. Λες και ο χρόνος σταμάτησε!


