Η κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος φαίνεται πως αποτελεί σπάνια, πλην όμως όχι αμελητέα, συνήθεια, κυρίως στις αγροτικές περιοχές της χώρας μας, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) η Ελλάδα συγκέντρωσε (και) το 2022 τα περισσότερα κρούσματα βρουκέλλωσης – μίας νόσου που κατά κανόνα μεταδίδεται από τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ