«Η αλαζονεία της Δεξιάς πρέπει να βρει απάντηση από τις προοδευτικές δυνάμεις την Κυριακή των εκλογών». Με αυτές τις 16 λέξεις η συριζαία γραμματέας συνόψισε τον στόχο του κόμματός της για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν ξέρω αν η Ράνια Σβίγκου θεωρεί ότι τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις συντροφικές προσδοκίες. Αλλά έπειτα από τόσες απανωτές ήττες η Κουμουνδούρου θα έπρεπε να έχει μάθει να αποφεύγει την παγίδα που βάζει κανείς στον εαυτό του θέτοντας μαξιμαλιστικούς στόχους.

Γλώσσα

Η Δώρα Αυγέρη παρότρυνε χθες τους πολίτες να ψηφίσουν με «σύνεση». Γιατί «και στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση κρίνεται το ποιοι έρχονται για να κάνουν “δουλειές”, να είναι το δεξί χέρι της επιτελικής κεντρικής εξουσίας και ποιοι για να κάνουν δουλειά προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας». Η νέα επίσημη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί άπταιστα την πολακική γλώσσα – απλά το δικό της ιδίωμα δεν είναι τόσο μπρουτάλ.

Αλληλεγγύη

Με μια ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε την πλήρη αλληλεγγύη του στο Ισραήλ και έστειλε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εντάξει, για να μην πει κάποιος κακεντρεχής πως έχει μείνει σε προηγούμενη κυβερνητική φάση – τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών –, πρόσθεσε ότι «η προστασία όλων των αμάχων, όπου κι αν βρίσκονται, παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για τη διεθνή κοινότητα και τη χώρα μας».

Γονείς

Ο «προβληματισμός» με τον οποίο δικαιολόγησε ο Κασσελάκης την ατάκα για τους δύο γιους που θέλει, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, έδειξε ότι «ένα παιδί για να μεγαλώσει δεν χρειάζεται δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες, ούτε γονέα 1 και γονέα 2, αλλά έναν μπαμπά και μια μαμά. Αυτό δεν αλλάζει». Η δική του άποψη για την κυβέρνηση που στηρίζει θα αλλάξει άραγε όταν εκείνη φέρει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με τεκνοθεσία; Η ερώτηση είναι ρητορική για έναν επαγγελματία της πολιτικής.