Η εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαψεύδει φήμες που διακινούνται περί δήθεν σχεδιασμού να προχωρήσει σε απόκτηση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μέσω προσφοράς μετοχών ή και μετρητών. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υφίσταται οποιοσδήποτε τέτοιος σχεδιασμός στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου του Ομίλου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην εκτέλεση του επενδυτικού της πλάνου, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί και αναλυθεί στο επενδυτικό κοινό κατά την παρουσίαση οικονομικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2023 και στην πρόσφατη παρουσίαση στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

ΕΦΚΑ: Νέος διοικητής

Νέος διοικητής του ΕΦΚΑ  ορίστηκε ο Αλέξανδρος Βαρβέρης και υποδιοικητής ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκορης. Ο κ. Βαρβέρης είναι αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη υπεβαλε την παραίτησή του ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Δουφεξής και έγινε αποδεκτή.

Ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής ανέλαβε τον Μάιο του 2021 ενώ με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ακόμη έχει διατελέσει διευθυντής των γραφείων των Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.

Η έξοδος του ΤΧΣ θα γίνει ομαλά

Ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναμένει ότι η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ομαλά, λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές βελτιώσεις στα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών, καθώς και την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και την ανακτηθείσα διάθεση των επενδυτών για τη χώρα. Σχολιάζοντας το σχέδιο αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να μεταφραστεί σε υψηλότερη ρευστότητα στις κεφαλαιαγορές, καθώς και να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για την προσέλκυση επενδύσεων. Κι όλα αυτά, παρά τις προκλήσεις που θέτουν τα υψηλότερα επιτόκια, οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Διότι, όπως σημειώνει ο οίκος, το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας συνεχίζει να βελτιώνεται και αυτό προσελκύει τον τελευταίο καιρό υψηλότερες επενδυτικές ροές, οι οποίες παραμένουν το κλειδί για τη στήριξη των μελλοντικών αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.