«Ο πόλεμος των τάσεων ως ρευμάτων ιδεών μπορεί να μας ζωοδοτήσει για όσα πρέπει να πούμε στην κοινωνία, για όσα πρέπει να πούμε για την Ευρώπη. Ο πόλεμος των φραξιών, όμως, πρέπει να σταματήσει». Το αίτημα της Ρένας Δούρου ακούγεται λογικό – γενικώς, όχι μόνο επειδή φερόταν ως η πιθανότερη υποψήφια για έναν τομέα που πάντα επιθυμούσε. Παρ’ όλα αυτά, είναι γνωστό – από τα στοιχειώδη για τους απανταχού μελετητές Μακιαβέλι – πως οι πόλεμοι δεν τελειώνουν όταν θέλεις.

Εισηγήσεις

Δέχεται, αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εισηγήσεις είτε να κάνει πολιτική κίνηση είτε να προσχωρήσει στη ΝΔ. Αλλά θα φανερώσει τι από τα δύο θα επιλέξει τον Δεκέμβριο. Τα τίζερ είθισται να εξάπτουν την περιέργεια του κοινού. Το μάρκετινγκ από μόνο του δεν αρκεί, βέβαια. Τα πολλά κόμματα που ιδρύθηκαν από την κρίση κι έπειτα – κι αποδείχθηκαν μιας ή δυο χρήσεων στην καλύτερη περίπτωση – μας έμαθαν ότι λίγοι πολιτικοί έχουν πια τόσο δυνατό προσωπικό brand ώστε να ανταγωνιστούν την παλιά κομματική τους στέγη.

Γάμος

Σαν να μην το φανταζόμασταν, ο Δημήτρης Νατσιός βγήκε στην τιβί να μας ενημερώσει ότι δεν συμφωνεί με τις προσωπικές επιλογές του Κασσελάκη, ούτε με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Εντάξει, η πρώτη άποψή του δεν αφορά κανέναν. Η δεύτερη, ωστόσο, επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι ο γάμος είναι συντηρητικός θεσμός. Γι’ αυτό οι συντηρητικοί νεοδημοκράτες θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη ψηφίζοντας εκείνον των ομοφυλοφίλων – για να ανοιχτούν σε νέα εκλογικά ακροατήρια.

Βίντεο

Μετά το βίντεο με τα πιτόγυρα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας γύρισε κι ένα πιο σοβαρό με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η Μετσόλα δηλώνει τη στήριξή της στον υποψήφιο περιφερειάρχη λέγοντας «πάμε Τζίτζι, με εμπιστοσύνη» σε άπταιστα ελληνικά. Μόνο που εκείνος βρίσκεται επίσης στο πλάνο και της κρατάει τον ώμο ενώ αυτή μιλάει. Οπότε, ο θεατής νομίζει ότι θα της τον σφίξει αν κάνει κανένα λάθος. Με όρους #MeToo δεν το λες κι απόλυτα επιτυχημένη παραγωγή.