Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο πλημμυρισμένο σπίτι της θείας τού Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στη Νέα Ιωνία Βόλου. Το ήξερε ότι το σπίτι ανήκε σε συγγενή του ο βουλευτής, όπως παραδέχθηκε μετά το τρολάρισμα σε παλιά και νέα Μέσα. «Δεν ήταν προετοιμασμένο» όμως, δήλωσε. Εντάξει, δεν θα μπορούσε να πει τίποτα διαφορετικό εκεί που έφτασαν τα πράγματα. Αλλά οι δικαιολογίες του ακούγονται – και αξιολογούνται – όπως η περίφημη φράση «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Διαγραφή

«Τα στελέχη μειοψηφίας, της γνωστής φράξιας Ομπρέλα-53 κάνουν αντιπολίτευση στον σύντροφο πρόεδρο (…) Το κάνουν για να πείσουν τα μέλη που έχουν συνηθίσει την καθοδήγηση του ινστρούχτορα όπως ακριβώς είχαν μάθει επί Τσαουσέσκου, Μπρέζνιεφ και Αντρόποφ της ΕΣΣΔ», αποφάνθηκε ο Νίκος Καρανίκας. Γι’ αυτό ζήτησε να «απομακρυνθούν από τον συλλογικό βίο» του κόμματος – κοινώς να διαγραφούν. Τι; Μόνο με διαγραφή θα τη γλιτώσουν για τόσο σοβαρό παράπτωμα; Τουλάχιστον στα γκουλάγκ πρέπει να σταλούν εφόσον τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη.

Συζήτηση

Η Δώρα Αυγέρη ενημέρωσε τους φίλους τηλεθεατές ότι μετά την προχθεσινή του συνάντηση με τον αρχηγό, ο Νίκος Φίλης τής είπε πως «οι καλοί άνθρωποι πάντα κάνουν καλές συζητήσεις». Σύμφωνοι, να το δεχθούμε. Παρ’ όλα αυτά, τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων τις κάνουν οι σιωπές – γιατί αυτό που μετράει σε μια συντροφική σχέση είναι να μη χρειάζεται να μιλήσεις. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ όλες οι πλευρές έχουν απύλωτο στόμα τώρα τελευταία.

Φοροδιαφυγή

Πρώτα άδειασε τον Θεοχάρη η επίσημη κυβερνητική φωνή. Χθες, το έκανε κι ο Κωστής Χατζηδάκης. «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των φορολογικών συντελεστών, υπάρχει θέμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», είπε – υποσχόμενος ότι η κυβέρνηση στοχεύει τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν, όχι όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το damage control ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο – ειδικά αν σκεφτεί κανείς τι έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ από την εν λόγω επαγγελματική κατηγορία στις τελευταίες εκλογές.