Σαν κεραυνός έπεσε πριν από λίγες ημέρες η ακύρωση του 7ου Μαραθωνίου Ολυμπίας και μάλιστα μόλις δύο εβδομάδες από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του, το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου 2023. Οπως ανακοίνωσε το Σωματείο Μαραθώνιος Ολυμπίας, ο κύριος διοργανωτής αντιμετώπισε φέτος άλυτα προβλήματα όσον αφορά τη χρηματοδότησή του, κυρίως λόγως της μη έγκαιρης έγκρισης των προϋπολογισμών των εμπλεκόμενων Δήμων που χρηματοδοτούσαν τη διοργάνωση, αλλά και λόγω της αποχώρησης του μέγα χορηγού του αγώνα.

Οι ίδιοι οι διοργανωτές ζητούν συγγνώμη από όλους τους δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, τους συλλόγους δρομέων που τους στηρίζουν, τους εκατοντάδες εθελοντές και τους συλλόγους τους, τις οικογένειες και τα παιδιά που με τη συμμετοχή τους τους έδιναν, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, δύναμη να συνεχίσουν.

Οι διοργανωτές έκαναν γνωστό ότι τα χρήματα όσων έχουν κάνει εγγραφή, θα επιστραφούν. Οσο για το τι μέλλει γενέσθαι του χρόνου, παραμένει άγνωστο: όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «πρόκειται να επανεξετάσουμε την πορεία της διοργάνωσης για το μέλλον»…