Τα Λιοφίλια είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση, όχι τόσο για τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, όσο για την ευκαιρία που δίνει σε ερασιτέχνες δρομείς αναψυχής να δοκιμαστούν σε έναν αγώνα 10.000 μ. μέσα σε στάδιο, με απολύτως ελεγχόμενη απόσταση και μαλακό έδαφος ταρτάν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα περιμένουν πώς και πώς κάθε χρόνο στις αρχές του Δεκέμβρη. Ετσι και φέτος, λοιπόν, ο αθλητικός σύλλογος ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και την εταιρεία Λιόφαγος – Συστήματα Αλουμινίου προκηρύσσουν και φέτος το βράδυ του Σαββάτου 10/12/2022 τη «Νύχτα των 10.000 μ.».

Τα Λιοφίλια διοργανώνοντα φέτος για 10η χρονιά, τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Δρομείς και θεατές καλούνται να φέρουν προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης συνεισφέροντας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Οι δρομείς θα χωριστούν σε σειρές ανάλογα με την επίδοσή τους. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, από όσους δηλώσουν συμμετοχή θα επιλεγούν εκείνοι με τις 220 καλύτερες επιδόσεις, ενώ θα υπάρξει και ένας περιορισμένος αριθμός δρομέων που θα συμμετάσχουν με πρόσκληση από τη διοργάνωση, ανεξαρτήτου επίδοσης.

*      Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και τις 27/11 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bit.ly/liofilia2022. Οι τελικές λίστες συμμετοχών θα ανακοινωθούν στις 2/12/2022.