Ο Πρωθυπουργός εμφανώς αμύνεται. Αισθάνεται την πίεση, αντιλαμβάνεται την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει εντός και εκτός της χώρας και προσπαθεί να  ξεφύγει από τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες του.

Το σκάνδαλο εξελίχθηκε στην αυλή του, στελέχη της επιλογής του και πρόσωπα κοντινά σε αυτόν οργάνωσαν το δίκτυο παρακολούθησης τόσο μέσω της ΕΥΠ, όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού.

Στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του έστησαν τη «δουλειά», άνθρωποί του εισήγαγαν τις σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης και  υπονόμευσαν κατά τρόπο απόλυτα καταχρηστικό τα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία ο ίδιος εμφανίζεται να υπερασπίζεται μετά πάθους.

Οσο και αν εξεγείρεται δεν μπορεί να ξεπεράσει το βάρος που άφησαν πίσω τους οι υπονομευτές των αρχών της φιλελεύθερης Δημοκρατίας στην οποία ομνύει.

Μόνο αν εκθέσει, όπως οι περιστάσεις επιβάλλουν, τον συγκεκριμένο και σε όλους γνωστό, παράνομο και αντιδημοκρατικό κύκλο, θα μπορέσει να ξεφύγει από τον κλοιό της αμφισβήτησης και της αμφιβολίας.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεπεράσει τις όποιες αναστολές, επιφυλάξεις και ανησυχίες για τη δική του έκθεση και να ελευθερώσει τη Δικαιοσύνη ώστε να δράσει απερίσπαστη, προκειμένου να ερευνήσει, να αποκαλύψει και φέρει ενώπιόν της τους επίορκους υπονομευτές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στη Δημοκρατία και στον τόπο. Οποιαδήποτε άλλη στάση μόνο ζημιές θα φέρει τόσο στον ίδιο όσο και στη χώρα.

Στη φιλελεύθερη δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν χωρούν παρακολουθήσεις, ούτε υπονομευτές του πολιτεύματος.