Τη δημιουργία του μεγαλύτερου κόμβου logistics στη βόρεια Ελλάδα δημιουργεί η DIMAND Real Estate Development.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόκτηση ακινήτου στη Θεσσαλονίκη μέσω της θυγατρικής της ΑΠΕΛΛΟΥ ESTATE M.Α.Ε., συνολικής επιφάνειας 355,6 στρεμμάτων, στο 15ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Εδεσσας, πρώην ιδιοκτησίας της εταιρείας ΒΑΛΚΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος 6 εκατ. ευρώ.

Η θέση του ακινήτου είναι ιδιαίτερα προνομιακή, καθώς απέχει 23 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και 16 χλμ. από το λιμάνι της πόλης. Οπως έγινε γνωστό, η DIMAND θα ανεγείρει στη συγκεκριμένη έκταση, σε δύο φάσεις, συγκρότημα logistics, συνολικής επιφάνειας 120.000 τ.μ. περίπου. Η πρώτη φάση αφορά στη δόμηση 55.000 τ.μ. περίπου, εντός 24 μηνών, ενώ η δεύτερη φάση, σε δόμηση 65.000 τ.μ. περίπου, εντός 30 μηνών. Επιπλέον, στην οροφή των εγκαταστάσεων προβλέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, κατόπιν εκπόνησης ειδικής μελέτης. Η συνολική ακαθάριστη αξία ανάπτυξης (GDV) του έργου κατά την ολοκλήρωσή του, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 160 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και 150 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία των

εγκαταστάσεων. Οπως δήλωσε ο Νίκος Δήμτσας, Chief Investment Officer της DIMAND «με την απόκτηση του ακινήτου της ΒΑΛΚΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., εγκαινιάζεται η ανάπτυξη περαστικών υποδομών logistics μεγάλης κλίμακας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το μέγεθος της επένδυσης σηματοδοτεί την πίστη μας στις

προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης σε διαβαλκανικό εμπορικό κόμβο».

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.