Έντυπη Έκδοση
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου του tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Αν θέλετε να γίνετε συνδρομητής μπορείτε να αποκτήσετε τη συνδρομή σας εδώ:
Εγγραφή μέλους
Για άλλη μια φορά «βραχυκύκλωσε» η Κουμουνδούρου από τις real estate δραστηριότητες του Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με τη φερόμενη έξωση μιας ενοικιάστριας από διαμέρισμα που του ανήκει και η οποία - σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν πάντα - έχει προβλήματα υγείας και είναι άνεργη. Εντάξει, δεν θα σας μεταφέρω καν τον χαμό που έγινε στο Twitter, με σχόλια κ.λπ., αλλά είναι ενδεικτική η ανακοίνωση της ΝΔ που τον χαρακτηρίζει «βαρόνο του real estate» που «προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι ανάλγητος». Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής απάντησε βέβαια πως πρόκειται για «χυδαιότητα και συκοφαντία» για την οποία θα κινηθεί νομικά και πως το ακίνητο ανήκει στον γιο του. Επιπλέον, όπως απάντησε γραπτώς η δικηγόρος του γιου, εκδόθηκε διαταγή απόδοσης μισθίου από το Ειρηνοδικείο, αλλά «ο Φαίδων Παπαδημούλης ουδέποτε προέβη σε εκτέλεση της ως άνω διαταγής απόδοσης μισθίου μέσω δικαστικού επιμελητή», αλλά αντιθέτως «για λόγους κατανόησης, επιδείκνυε εξακολουθητικά ανοχή στην παραμονή της μισθώτριας, η οποία επί πολλούς μήνες τον διαβεβαίωνε για την αποχώρησή της». Οτι εξέδωσε, άρα, τη διαταγή για έξωση, αλλά δεν την εκτέλεσε. Απόνερα της «Παπαδημούπολης» είναι όλα αυτά, θυμίζω, όπως έμεινε η ιστορία με τα πολλά ακίνητα του ευρωβουλευτή, που έχει δηλώσει πάντως πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση...
Πυρά εκ των έσω
Η υπόθεση όμως έγινε αφορμή για να αναθερμανθεί μια παλιά κόντρα που καλά κρατεί. Διότι σας τα έχω πει εγώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες οι μισοί δεν αντέχουν τους άλλους μισούς. Ο Στέλιος Κούλογλου, λοιπόν, είχε ξανά έναν καλό λόγο να πει για τον συνάδελφό του στο Ευρωκοινοβούλιο, σχολιάζοντας ότι «η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι έξωση» και πρόσθεσε «πιστεύω ότι δίνει τα χρήματα από τα ενοίκια σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως έχει υποσχεθεί». Αν υπάρχει συντροφική αγάπη τι να τους κάνεις τους εχθρούς...
Παρεξήγηση για τα κυπριακά PCR τεστ
Σε παρεξήγηση παραλίγο να οδηγήσουν χθεσινές δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη για τα PCR τεστ και τις τιμές στην Κύπρο. Και λέω «παραλίγο» γιατί το θέμα, ευτυχώς, έληξε γρήγορα. Ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτηθείς για τις συγκρίσεις των τιμών στον μοριακό έλεγχο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, είπε πως «μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20-50 ευρώ», πως δεν υπάρχει διατίμηση και πρόσθεσε ότι «η τιμή στα 20 ευρώ στην Κύπρο υπάρχει σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που είχαμε, μας έφεραν και σχετικά χαρτιά, ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας - κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ». Η τελευταία φράση προκάλεσε μια κάποια αναταραχή, στην οποία έπαιξαν τον ρόλο τους και κύπριοι βουλευτές.
Πυροσβεστικές διευκρινίσεις
Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον γενικό ελεγκτή της Κύπρου, Ορέστη Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι αρμόδιος να παρακολουθεί τις εταιρείες και τις τιμές. Απέδωσε τις χαμηλές τιμές στον ανταγωνισμό, αναρτώντας πίνακα με στοιχεία στο Twitter, ενώ ακολούθησε και αναλυτική ανακοίνωση του κύπριου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, «με αφορμή δηλώσεις αναφορικά με την αξιοπιστία των μοριακών ελέγχων στη χώρα μας». Ο Γεωργιάδης πάντως επανήλθε στο θέμα, επιδιώκοντας να σβήσει η φωτιά: «Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα», ανέφερε, λέγοντας πως ουδέποτε έκανε αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων στο νησί και ότι «στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα 50 ευρώ, αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».
Εν αναμονή μιας απέλασης
Αναζήτησα χθες να μάθω νεότερα για την υπόθεση του αρμένιου συγγραφέα και αρθρογράφου Σεβάν Νισανιάν που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές στο Βαθύ της Σάμου μέχρι να κριθεί η υπόθεσή του. Ο Νισανιάν - για όσους δεν τον γνωρίζουν - είχε καταδικαστεί στην Τουρκία το 2014 για «προσβολή του Μωάμεθ» και άλλες κατηγορίες σχετικές με τα γραπτά του και έκτοτε είχε προβλήματα εκεί, είτε για τις απόψεις του π.χ. για τον Κεμάλ Ατατούρκ είτε για διάφορες άσχετες υποθέσεις. Η υπόθεσή του θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη, προφανώς, αλλά έχει υπάρξει και η σχετική κινητικότητα από την πρεσβεία της Αρμενίας στην Αθήνα που παρακολουθεί το ζήτημα στενά. Οι πληροφορίες μου λένε ότι η απέλαση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου πιθανό σενάριο. Αν υπάρξει απέλαση, ακούω, θα είναι στην Αρμενία.