Το CDC προειδοποιεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν την Ελλάδα, οπότε η Κατερίνα Νοτοπούλου βγάζει δελτίο Τύπου το οποίο καταλήγει: «Αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας». Εκτός δηλαδή από τα «αμερικάνικα» που θα ξεχάσουμε επειδή δεν θα τα ακούμε, να ξεχάσουμε να χρησιμοποιούμε και τα ελληνικά σωστά.

Λιγνίτης

«Χάρη στις λιγνιτικές μονάδες που αποφάσισε να κλείσει η ΝΔ κι ο Μητσοτάκης προσωπικά (ακόμη) δεν έχουμε λιώσει από τη ζέστη. Χάρη στη λιγνιτική μονάδα Μεγαλόπολη 3 που ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε εδώ κι 9 μήνες και που προχθές αναγκάστηκε άρον-άρον να τη βάλει στο σύστημα έχουμε ακόμη ρεύμα» κραύγασε γραπτώς – έγραψε σε κεφαλαία εννοώ – ο Νίκος Φωτόπουλος. Επειδή όμως «χάρη» στις λιγνιτικές μονάδες έχουμε και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου τόσες μέρες συνεχόμενα, θα παρακαλούσα τον εργατοπάτερα: όχι άλλο κάρβουνο.

Αυτοματισμός

Δεν αμφισβητώ πως έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες, αλλά ακούγοντας για μια ακόμη γυναικοκτονία – αυτή στη Λάρισα -, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες γυναικών. Παρ’ όλα αυτά, δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς η αποπομπή της Μαρίας Συρεγγέλα, που από προχθές ζητεί τόσο επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα λύσει το πρόβλημα των ανδρών που θεωρούν ότι οι γυναίκες τους τούς ανήκουν κι άρα μπορούν να τις κάνουν ό,τι θέλουν. Επομένως, εικάζω πως πρόκειται για έναν ακόμη συριζαϊκό αυτοματισμό.

Πρωτόκολλα

Ο Μπαράκ Ομπάμα γίνεται σήμερα 60 ετών – happy birthday Μr President. Στο πάρτι, λοιπόν, που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο στο Martha’s Vineyard όλοι οι καλεσμένοι πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ θα υπάρχει και γιατρός επιφορτισμένος με την τήρηση των πρωτοκόλλων του CDC. Ετσι δίνουν το παράδειγμα οι χαρισματικοί ηγέτες: με τη συμπεριφορά τους στις προσωπικές τους στιγμές.