Κατρακυλά η γερμανική βιομηχανική παραγωγή

Βουτιά στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μέσα στους επόμενους τρεις μήνες περιμένει το Ινστιτούτο Ifo. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο ότι ο δείκτης των προσδοκιών για την παραγωγή γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη καταγραφής των στοιχείων το 1991. Το Ifo ανακοίνωσε ότι ο δείκτης συρρικνώθηκε στις μείον 20,8 μονάδες τον Μάρτιο από 2 μονάδες που ήταν πριν. Τα επίσημα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα του μήνα.

Κρατική βοήθεια θα ζητήσει η Air France

Ρευστότητα 6 δισ. ευρώ διαθέτει η Air France-KLM, όπως δήλωσε η επικεφαλής της Air France, Αν Ριγκάιλ, στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα απαιτηθεί κρατική στήριξη από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας. Κάθε μια από τις δύο κυβερνήσεις διαθέτει από 14% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η Air France-KLΜ βρίσκεται και σε συζητήσεις με τις τράπεζες για να λάβει δάνεια.

Σταθερά χαμηλά τα επιτόκια της Αυστραλίας

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας και προειδοποίησε παράλληλα ότι η οικονομία θα πληγεί σημαντικά από τον κορωνοϊό στο β’ τρίμηνο. Το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας παρέμεινε στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%. Ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου παρέμεινε επίσης στο ίδιο ποσοστό 0,25%. Τα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν χαμηλά για μακρά χρονική περίοδο σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Η πανδημία προσγείωσε απότομα και την Boeing

H Boeing αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή του αεροσκάφους 787 στη γραμμή παραγωγής που διαθέτει στη Νότια Καρολίνα, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας. Η απόφαση αυτή από την αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών ελήφθη μετά την εντολή που εξέδωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ζητώντας από τους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η Boeing έχει αναστείλει και την παραγωγή στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.