Θεωρείται – και όχι άδικα – ο γρηγορότερος αγώνας 21.100 μ. της Ελλάδας και ένας από τους γρηγορότερους ολόκληρης της Ευρώπης. Οι εγγραφές για τον 13ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος» που φέτος θα διεξαχθεί στις 15.3.2020 άνοιξαν. Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων στη μνήμη του δρομέα Θανάση Σταμόπουλου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Την ημέρα του αγώνα χιλιάδες δρομείς συγκεντρώνονται στην εκκίνηση κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και τρέχουν στον θεσσαλικό κάμπο για να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Η φύση της – πιστοποιημένης από την AIMS – διαδρομής του ημιμαραθωνίου, που ουσιαστικά είναι μια μεγάλη ευθεία με περίπου 100 μ. συνολικής κατηφορικής κλίσης σε όλο το μήκος της, την καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή για όσους θέλουν να πετύχουν ένα ατομικό ρεκόρ. Την καλύτερη επίδοση έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Μιχάλης Παρμάκης (ΣΔΥ Κοζάνης) με 1:05:41 το 2011.

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα διεξαχθεί αγώνας 5.000 μ. μέσα στην πόλη των Τρικάλων, καθώς και αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά 9-14 ετών. Οι εγγραφές για τους αγώνες θα είναι ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.trikalahalfmarathon.org