Μια και τα περασμένα χρόνια το ενδιαφέρον της δρομικής και όχι μόνο κοινότητας ήταν σημαντικά αυξημένο για την Ergo Marathon Expo, φέτος η ετήσια έκθεση μεγαλώνει, επεκτείνεται και περιμένει ακόμα περισσότερους επισκέπτες. Σύμμαχός της άλλωστε θα είναι ο αριθμός ρεκόρ των 75.000 δρομέων που θα συμμετέχουν φέτος στα τρία διαφορετικά αγωνίσματα του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η 12η έκθεση στο πλαίσιο του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα ανοίξει τις πόρτες της την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Είναι επί της ουσίας ένα μεγάλο αθλητικό και εμπορικό φεστιβάλ που για μία ακόμα χρονιά θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο), με το ωράριο λειτουργίας της να είναι 10.00-20.00 και δωρεάν είσοδο για όλους.

Στην έκθεση αθλητισμού, υγείας, διατροφής και τουρισμού 180 εκθέτες θα παρουσιάσουν όλες τις νέες τάσεις της δρομικής αγοράς με προϊόντα αθλητικής ένδυσης και υπόδησης. Αρκετές εταιρείες μάλιστα παρέχουν και προσφορές που ισχύουν μόνο για τους επισκέπτες της έκθεσης. Παράλληλα, θα υπάρχουν δρομικά gadgets και αξεσουάρ, υπηρεσίες fitness, wellness και υγείας και προϊόντα διατροφής. Επιπλέον, προτείνονται προορισμοί αθλητικού τουρισμού με ειδικά πακέτα που προσφέρουν ταξιδιωτικά γραφεία σε ειδικές τιμές, συνδυάζοντας τη συμμετοχή ή παρακολούθηση αθλητικών διοργανώσεων και δραστηριοτήτων με την επίσκεψη σε όμορφους προορισμούς ανά τον κόσμο. Επίσης, υπάρχουν περίπτερα κι άλλων εθνικών και διεθνών αγώνων δρόμου όπου εκπρόσωποί τους είναι εκεί για να ενημερώσουν τους αθλητές και τους συνοδούς τους για τις διοργανώσεις τους.

Ειδικά περίπτερα θα είναι αφιερωμένα στις υπηρεσίες και στα προϊόντα των διαφόρων χορηγών του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, καθώς και δώρα που ενδιαφέρουν τους δρομείς και τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Συγχρόνως θα πραγματοποιούνται πολλές ενημερωτικές παρουσιάσεις για δρομικά και κοινωνικά θέματα.

Στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσει και το κέντρο εγγραφών για τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης. Από εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν το πακέτο συμμετοχής τους αλλά και να πληροφορούνται για όλες τις λεπτομέρειες των αγώνων.