Ο Αμπελ Φερέιρα δεν ξεχωρίζει παίκτες, αλλά βλέπει το σύνολο. Μια κλασική παροιμία λέει «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να χρησιμοποιεί μια δική του παραπλήσια θέλοντας έτσι να δείξει στους παίκτες του τον τρόπο που πρέπει να δουλεύουν.

«Στο παιχνίδι κάναμε αυτά που είχαμε κάνει στην προπόνηση. Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι «δείξε μου πώς κάνεις προπόνηση να σου πω πώς παίζεις». Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Βήμα βήμα φτιάχνουμε μια ομάδα και επιθετικά καλή και αμυντικά σταθερή. Μου αρέσει ότι δεν αλλάζει η ταυτότητα της ομάδας, ανεξάρτητα από το ποιος παίζει και όλοι βάζουν κάτω το εγώ τους για το εμείς. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και στον κόσμο που μας στήριξε. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε ανάλογα αποτελέσματα και στη συνέχεια», τόνισε στο PAOK TV ο προπονητής του Δικεφάλου μετά τη λήξη του αγώνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η ομάδα παρά την αλλαγή προσώπων (αναγκαστική πολλές φορές λόγω τραυματισμού) μένει αναλλοίωτη στον τρόπο παιχνιδιού της.

«Βασίζεται στην ομαδική προσπάθεια και βήμα βήμα καταλαβαίνουν όλοι ότι τελικά το αστέρι είναι η ομάδα. Αυτό που είδαμε στον αγωνιστικό χώρο είναι ό,τι βλέπουμε στις προπονήσεις. Αυτό που με ικανοποιεί είναι που καταφέραμε να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνά μας. Εχω πει πολλές φορές ότι θα αλλάξουμε επίπεδο μόλις θα έχουμε δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Μόλις το έχουμε αυτό θα είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε την οποιαδήποτε ομάδα. Θέλω να τον έχω αυτόν τον… πονοκέφαλο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υστερα από όλα αυτά η ομάδα θα γίνει ακόμη καλύτερη, γιατί θα νιώθει την πίεση να κερδίζει».

Αντωνίου για την αλλαγή

Από τη δική του πλευρά, ο τεχνικός της Λαμίας, Σωτήρης Αντωνίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο γιατί αντικατέστησε τον βασικό του τερματοφύλακα στο ημίχρονο: «Πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη που κάναμε και να συνεχίσουμε. Έχουμε ένα παιχνίδι που είναι αρκετά δύσκολο στην προσπάθεια που κάνουμε για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Βελλίδης έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, γιατί ήταν μια ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής στα πόδια του ο Κάτσικας. Ετοιμάζω την ομάδα μου για να παίξουμε με τον Αστέρα Τρίπολης».