10ος Αγιωργίτικος Δρόμος

Ο Δήμος Νεμέας και ο Αθλητικός Σύλλογος της περιοχής διοργανώνουν τον βραδινό 10ο Αγιωργίτικο Δρόμο το Σάββατο 31 Αυγούστου. Η μεγάλη διαδρομή της διοργάνωσης είναι 12.300 μέτρα, ενώ υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για παιδικό αγώνα 1.200 μέτρων μαθητών δημοτικού και γυμνασίου. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Δημαρχείο της Νεμέας. Μεγάλο μέρος της διαδρομής θα είναι σε χωμάτινο έδαφος μέσα σ’ ένα καταπράσινο βέβαια τοπίο, ενώ το υπόλοιπο σε άσφαλτο με μικρές υψομετρικές κλίσεις. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας https://nemearunners.blogspot.com, ενώ στον παιδικό αγώνα δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται επί τόπου.

3ο Polygyros Run

Με σκοπό την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ο τρίτος αγώνας τρεξίματος στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής. Η διοργάνωση περιλαμβάνει έναν αγώνα βουνού και πόλης μήκους 14,6 χιλιομέτρων, έναν λαϊκό δρόμο υγείας 5,2 χιλιομέτρων για τρέξιμο ή δυναμικό βάδισμα και παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων για δρομείς 8-12 ετών. Οι συμμετέχοντες θα συνεισφέρουν σε καλό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα θα δοθούν σε ειδικά σχολεία του Πολυγύρου. Οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη στη σελίδα της διοργάνωσης http://run.polygyros.gr.

Arachova Trail

Ο ορεινός ημιμαραθώνιος της Αράχοβας επιστρέφει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου για πέμπτη χρονιά. Πέρα από τη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων, το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει επίσης ορεινό αγώνα 6 και 11 χιλιομέτρων. Θα υπάρχει επίσης και παιδικός αγώνας ενός χιλιομέτρου με δωρεάν συμμετοχή. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το γυμνάσιο της Αράχοβας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να φέρει τους νέους κοντά στον αθλητισμό, αλλά και η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής μαζί με τη διάδοση του ορεινού τρεξίματος. Οι συμμετοχές είναι διαθέσιμες μέσω της σελίδας arachovatrail.weebly.com.