– Εκθεση. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 14ου Συνεδρίου «Αλουμίνιο και αρχιτεκτονικές κατασκευές», πραγματοποιείται τις μέρες διεξαγωγής του συνεδρίου 1-3 Νοεμβρίου 2019, στις αίθουσες 11/12 του Ζαππείου Μεγάρου, Εκθεση και Βραβεία επιλεγμένων έργων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου. Οι επιλεγμένες συμμετοχές θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε σχετικό κατάλογο, που θα δημοσιευθεί στο site του συνεδρίου www. alumini.gr. Ο κατάλογος θα επικοινωνηθεί σε όλον τον κύκλο του συνεδρίου (Αλουμινοκατασκευαστές, Κλάδος, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, Συνεργαζόμενοι Κλάδοι, Ξενοδόχοι, Πολιτεία, Καλεσμένοι, Φορείς, Τύπος). Η συμμετοχή στην Εκθεση και Βραβεία είναι δωρεάν και ανεξάρτητη από τη συμμετοχή στο συνέδριο. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τη διαδικασία εγγραφής και υποβολής συμμετοχών, τα κριτήρια και την επιτροπή αξιολόγησης, καθώς και την έκθεση και βράβευση των έργων στο https: //alumini.gr/index.php/paralliles-ekdiloseis/ekthesi-kai-vraveia.

– Ευρωαραβική Σύνοδος. Για 4η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 29-30 Οκτωβρίου, ένα διεθνές φόρουμ οικονομικού και πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον αραβικό κόσμο. Η Σύνοδος εγκαινιάστηκε το 2016 με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός της Συνόδου είναι η αναγνώριση και προώθηση συλλογικών αξιών και κοινών αναπτυξιακών στόχων στην περιοχή, καθώς και o εντοπισμός των προτεραιοτήτων με στόχο τη σύμπραξη, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές και παγκόσμιες προκλήσεις. Η φετινή Ευρώαραβική Σύνοδος με τίτλο «Μια στρατηγική συνεργασία» θα εστιάσει στην οικονομική συνέργεια και τις επενδύσεις, ειδικά στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και της υγείας. Τα θέματα προς συζήτηση θα περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τις προκλήσεις των μεταναστευτικών ρευμάτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενεργειακή ασφάλεια, τις προοπτικές του αραβικού κόσμου στον τομέα της Ναυτιλίας, τις νέες στρατηγικές στις μεταφορές, τις μεταβάσεις στη γεωπολιτική μεταξύ Ευρώπης και αραβικών χωρών, όπως επίσης και τους κοινούς ορίζοντες με την Ελλάδα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν workshops για την τεχνολογία των έξυπνων πόλεων και την ακίνητη περιουσία.

– «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Για τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 μετατέθηκε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η σχετική τροποποίηση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος, ενώ θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, με το πρόγραμμα αναμένεται να επιχορηγηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση σε 20.000 έως 25.000 κατοικίες. Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων θα κυμανθεί στα 241 εκατ. ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις – συνυπολογίζοντας τη συνεισφορά των ιδιοκτητών – θα φτάσουν τα 400 εκατ. ευρώ.