Με ρεκόρ συμμετοχών 2.500 αθλητών από 37 χώρες «τρέχει» αυτό το Σαββατοκύριακο στα Ζαγοροχώρια και το φαράγγι του Βίκου το 9ο Zagori Mountain Running. Η διοργάνωση που ξεκίνησε από ένα… στοίχημα που έβαλε μια παρέα το 2011 να φέρει 150 άτομα στην περιοχή, έχει εξελιχθεί σε μία από τις δημοφιλέστερες γιορτές ορεινού τρεξίματος στη χώρα και συγκεντρώνει πάνω από 12.500 επισκέπτες.

Οι συμμετοχές πλέον εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, το ίδιο και τα διαθέσιμα δωμάτια σε όλα τα χωριά του Ζαγορίου. Οι παράλληλες δράσεις θα ξεκινούσαν από την Πέμπτη, ωστόσο το σύνθημα για τους δύο μεγάλους αγώνες των 44 και 80 χλμ. προγραμματιζόταν να δοθεί σήμερα τα ξημερώματα στο Τσεπέλοβο. Οι δρομείς που τρέχουν στους μεγάλους αγώνες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια πλήρη περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο του Βίκου, θα περάσουν από πέτρινα γεφύρια και θα βρεθούν από τις δροσερές πηγές του Βοϊδομάτη στο βάθος του φαραγγιού έως την αλπική Δρακολίμνη της Τύμφης.

Το βράδυ στο Τσεπέλοβο θα πραγματοποιηθεί ο παιδικός αγώνας Ζαγοράκι, ενώ αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες των 21 χλμ. από την πλατεία των Κήπων Ζαγορίου (ώρα εκκίνησης 08.00) και των 10 χλμ. (ώρα εκκίνησης 09.00). Για συμμετοχές ούτε συζήτηση, αλλά το κέφι και η ζωή με τα οποία γεμίζουν αυτές τις μέρες τα Ζαγοροχώρια είναι απαράμιλλα. Οσοι βρίσκεστε κοντά, μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε στάσεις και να χειροκροτήσετε τους αθλητές. Περισσότερα εδώ: www. zagorirace.gr.