Η Ευρώπη αποτέλεσε διαχρονικά και ιστορικά ανά τους αιώνες κοιτίδα πολιτισμού, προόδου, επιστήμης, αλλά και πηγή καταστροφής, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος, επηρεάζοντας όλο τον πλανήτη. Για την ακρίβεια, οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών και οι οικονομικές ελίτ των χωρών της Ευρώπης εκμεταλλεύονταν και πλούτιζαν εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών, αλλά και των λαών του κόσμου.

Η πατρίδα μας και ο λαός μας, ιδίως την τελευταία δεκαετία, υπέφερε φρικτά από τη δράση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των θεσμών της, η οποία εργαλειοποιώντας το παράνομο και επονείδιστο δημόσιο χρέος φόρεσε στη χώρα μας τον νεοφιλελεύθερο ζουρλομανδύα των Μνημονιών, με τη σφραγίδα και τις ευλογίες των προδοτικών ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και την απάτη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία όπως φαίνεται «μαγείρεψε» τα στοιχεία προκειμένου να φανεί η οικονομία μας σε ακόμα πιο δεινή θέση από εκείνη που πραγματικά ήταν.

Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, ανεργία, κατάρρευση του ΑΕΠ, μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ιδίως νέων συμπολιτών μας, καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας και εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού, απώλεια εθνικής κυριαρχίας και κατάπτωση της αξιοπρέπειας και του φρονήματος του υπερήφανου ελληνικού λαού.

Η Ευρώπη λοιπόν, η οποία ταυτίζεται με το κεφάλαιο των χωρών

του Βορρά, και εκμεταλλεύεται τις χώρες και τους λαούς του Νότου προκειμένου να αυξάνει τον υπέρμετρο πλουτισμό και την επικυριαρχία των πρώτων, να μας λείπει… Αποτελεί εξαιρετικά επιθετικό εχθρό της χώρας και του Λαού μας και πρέπει να αντισταθούμε με κάθε μέσο.

Εμείς ως Κίνημα Δεν Πληρώνω, έχουμε παλέψει εδώ και μία δεκαετία ενάντια στην απόπειρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, στο μέτωπο των διοδίων, των αποκοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας από το τραπεζικό κεφάλαιο και των funds και τόσων άλλων.

Για αυτόν τον λόγο συμπλέουμε με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Με την παρουσία μου αλλά και εκείνη του αδερφού μου και συναγωνιστή μου Ηλία, στο ψηφοδέλτιο της Πλεύσης, το οποίο στελεχώνεται από εξαιρετικούς ανθρώπους, είμαστε βέβαιοι ότι κάναμε τη σωστή επιλογή λογοδοτώντας στη συνείδηση και στους αγώνες μας.

Θεωρούμε ότι μπορούμε να αποτελέσουμε στο πλευρό της Ζωής, το μοναδικό ελπιδοφόρο μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της κατάστασης και να εξασφαλίσουμε συνθήκες προκοπής και δημιουργίας για την Πατρίδα και τον Λαό μας.

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος είναι χειρουργός-οφθαλμίατρος, επικεφαλής του κινήματος Δεν Πληρώνω και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας