Capital Link. Η Capital Link φιλοξενεί το 10ο Ετήσιο Ελληνικό Ναυτιλιακό Φόρουμ (10th Annual Greek Shipping Forum) την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το Nasdaq. Η ελληνική ναυτιλία παραμένει σημαντική για τη ναυτιλιακή οικονομία και αποτελεί περίπου το 20% του παγκόσμιου ναυτιλιακού στόλου. Παρά τις ευμετάβλητες αγορές και την οικονομική ύφεση, οι έλληνες εφοπλιστές προσαρμόζονται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, επιδιώκοντας την ανάπτυξη και τις ευκαιρίες. Ο επικεφαλής χορηγός είναι η Bank of Communications Financial Leasing Co., Ltd.

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Μια νέα υπηρεσία από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου προς τους μηχανικούς – μέλη του ξεκινά να παρέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με σκοπό την παροχή υποστήριξης σε μηχανικούς για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Η νέα υπηρεσία Help-Desk ΚΕΝΑΚ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, θα παρέχεται σε εβδομαδιαία βάση. Σκοπός του γραφείου υποστήριξης (help-desk) είναι η παροχή βοήθειας στους μηχανικούς για θέματα εφαρμογής νομοθεσίας του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων), τις ενεργειακές επιθεωρήσεις, την έκδοση ΠΕΑ, τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης, τις σχετικές τεχνικές οδηγίες και τις εγκυκλίους.

Αγροτικό συνέδριο. Ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ) διοργανώνει το 2ο Αγροτικό Συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή και αγροτική ανάπτυξη». Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, ώρες 09.00 έως 18.30, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια και τους τρόπους προστασίας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και τις βασικές κατευθύνσεις που έχει θέσει η  Ευρωπαϊκή Ενωση πάνω στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Μουσείο Τραπέζης της Ελλάδος. Συνεχίζονται οι συζητήσεις στο Μουσείο της Τραπέζης της Ελλάδος με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο, ο οποίος την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.00 θα συνομιλήσει με τον καθηγητή της London Business School Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδη πάνω στο θέμα «Οικονομική πολιτική στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης». Η συζήτηση εντάσσεται στον κύκλο των εκδηλώσεων που οργανώνει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου για θέματα οικονομίας και πολιτισμού και να προωθήσει τον οικονομικό αλφαβητισμό. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας του μουσείου στο Facebook: https://www.facebook.com/BoGMuseum.