Δεν ξέρω και δεν νομίζω κιόλας πως ο προηγούμενος προπονητής του Παναθηναϊκού δραστηριοποιείται στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία ο διάδοχός του είναι ξεφτέρι! Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις τον πολύ Πιτίνο, κάπου θα τον δεις και θα τον ακούσεις να τιτιβίζει!

Προχθές πάντως δεν τιτίβισε, αλλά… γάβγισε!

Η σπόντα που έριξε για την τρέχουσα φυσική κατάσταση και για την πρότερη αμυντική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού ήταν τόσο ηχηρή, που πρέπει να ξεκούφανε τον… Τσάβι στη Βαρκελώνη!

Απάντηση δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει, καθότι σε μια απροσδόκητη και αιφνιδιαστική κίνηση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχόλασε τον Πιτίνο και επανέφερε στον πάγκο τον Πασκουάλ! Δεν πρόκειται για πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά για τη μνημειώδη γκάφα στην οποία υπέπεσε η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, γράφοντας ότι ο Τσάβι επιστρέφει κόντρα στην ομάδα με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2010.

Ούτε βαλτός να ήταν αυτός που το έγραψε, διότι, διάβολε, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

Ο Πασκουάλ δεν έχει πει κουβέντα από τις 20 Δεκεμβρίου: δεν ξέρω εάν (όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις διαζυγίων) υπέγραψε κάποια ρήτρα εμπιστευτικότητος, πάντως εδώ και τρεις εβδομάδες, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, μήτε στα ελληνικά, μήτε στα ισπανικά και δη στα καταλανικά ΜΜΕ…

Δεν παριστάνω τον αυτόκλητο συνήγορο του Τσάβι, αλλά οφείλω να επισημάνω ότι οι αλλαγές στα σκριν παίζονται μανιωδώς σε όλη την Ευρώπη, χώρια που αυτά τα switches αποτέλεσαν το άρμα μάχης του Παναθηναϊκού στην κατάκτηση δυο απανωτών ελληνικών πρωταθλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση η απουσία του Πασκουάλ στον αποψινό αγώνα θα είναι αισθητή, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή έχει κοουτσάρει τα τελευταία 27 ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες, από τις 30 Οκτωβρίου 2008 έως τις 21 Νοεμβρίου 2018: τα 22 με την Μπαρτσελόνα και τα τελευταία 5 με τον Παναθηναϊκό, με ρεκόρ 18 νίκες και 9 ήττες.