Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς τρέχοντας καλεί μικρούς και μεγάλους να κάνουν το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου SNF Run: 2019 First Run στο πλαίσιο των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο αγώνας καλύπτει μια διαδρομή 4.000 μ. που αρχίζει από το φωτισμένο Κανάλι και την Εσπλανάδα, φτάνει μέχρι το παραλιακό μέτωπο και επιστρέφει από τον στίβο και το πάρκο στο σημείο τερματισμού που βρίσκεται στο Κανάλι, κοντά στο Κέντρο Επισκεπτών.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 00.04, την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Και πρόκειται για μια αποκλειστικά φιλανθρωπική εκδήλωση κι έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης από το να περάσουν όλοι τη γιορτινή ημέρα μπροστά από την τηλεόραση, τρώγοντας μέχρι τελικής πτώσης. Για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας καλεί τους δρομείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Νιάρχος να μετατρέψουν τη συμμετοχή τους σε ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ετσι, κάθε δρομέας που θα λάβει μέρος στον αγώνα μπορεί να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής, το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, επιλέγοντας ανάμεσα στην Αμυμώνη, την ΕΛΕΠΑΠ και τη Φλόγα που φέτος επωφελούνται της δράσης. Με την προσφορά του Ιδρύματος, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιαστεί και θα διατεθεί για τους κοινωνικούς αυτούς σκοπούς. Ως μέγιστος αριθμός συμμετοχών έχει οριστεί το 2.019, γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν να εγγραφούν στη διεύθυνση www. SNF.org.

Και μεταδρομικό πάρτι

Μετά τον τερματισμό θα ξεκινήσει ένα μεγάλο πάρτι με τον Χιούι Μόργκαν των Fun Lovin’ Criminals σε ένα ειδικό DJ set. Οι επίδοξοι πρωτοχρονιάτικοι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία, αν βρεθούν από νωρίς στο Κέντρο Πολιτισμού, να απολαύσουν τη live μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Το θέαμα θα συνεχιστεί με την εμφάνιση του Μάριο Μπιόντι στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ενώ αμέσως μετά η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με πολλή μουσική, πατινάζ και ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων για να καλωσορίσουν το 2019.