Δεκαεπτά μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, και οι μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου παρουσιάζουν γεγονότα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι φαντασμαγορικές τελετές για τη φωταγώγηση του Christmas Tree αλλά και σημαντικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, φιλανθρωπικά γκαλά, με φόντο το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη. Η έκθεση με τίτλο «In Praise of Painting» στο Metropolitan Museum του Big Apple συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο. Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή πινάκων ολλανδών ζωγράφων του 17ου αιώνα. Με γοήτευαν πάντα τα έργα των ολλανδών εικαστικών, όταν μάλιστα έχουν να κάνουν με masterpieces. Θυμάμαι μια ανάλογη έκθεση πριν από μερικά χρόνια στο Μουσείο του Λούβρου, η οποία είχε τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Επισκέπτες στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, αλλά και αποδράσεις στην υπέροχη Γιούτα, στη Βόρεια Αμερική και μια εντυπωσιακή ski area για τους λάτρεις του σπορ.

Νεαρά κορίτσια σε δημιουργικό «κλοιό»

Τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα εστιατόρια και μπαρ ετοιμάζονται πυρετωδώς στην Αράχoβα για να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες στη διάρκεια των γιορτών. Στο Νυμφαίο, τα πράγματα είναι πολύ πιο ήσυχα. Δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή στην περιοχή. Ατελείωτες βόλτες στη διάρκεια της ημέρας, επισκέψεις στον Αρκτούρο και καλό φαγητό σε κάποια παραδοσιακά ταβερνάκια.

Στην Αθήνα, η κίνηση τις τελευταίες ημέρες έχει μεταφερθεί στα βόρεια προάστια. Στο Ιδρυμα Τσιχριτζή της Κηφισιάς, μια ομάδα νεαρών ταλαντούχων κοριτσιών, γόνων γνωστών οικογενειών της Αθήνας, παρουσίασε συλλογές κοσμημάτων και αξεσουάρ. Δημιουργίες που φέρουν την προσωπική τους σφραγίδα. Τα μπιζού της Αναστασίας Καίσαρη είναι πραγματικά «ιδιαίτερα».

Κατηφορίζω στο Κολωνάκι. Οι βιτρίνες του I-D θυμίζουν εντυπωσιακές εικαστικές συνθέσεις. Ο Δημήτρης Ντάσιος, ταλαντούχος σχεδιαστής ρούχων, παρουσίασε τη συλλογή του για τη νέα σεζόν. Την επιμέλεια του χώρου είχε αναλάβει η curator Μαρία Ξανθάκου. Εμπνευση του Ντάσιου αποτελούν ξεχωριστά υλικά, όπως το δέρμα, το βελούδο, η γούνα, τα κεντήματα, τα οποία συλλέγει από τα ταξίδια του. Ενας ανορθόδοξος αλλά μοναδικός συνδυασμός υλικών και χρωμάτων…

Eνας λαχνός για τα πάσχοντα παιδιά και η avant premiere

Το κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι μοιάζει με ένα μεγάλο φιλόξενο σπίτι, γεμάτο χρώματα και αισιόδοξες νότες για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα. Η πρόεδρος της Εταιρείας Μαριάννα Μόσχου μάς καλεί να αγοράσουμε και φέτος τον λαχνό ΕΛΕΠΑΠ με σκοπό να βοηθήσουμε τα γενναία αυτά παιδιά. Στους τοίχους του κτιρίου, φωτογραφίες του μεγιστάνα Σταύρου Νιάρχου και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, οι οποίοι ανήκουν στους μεγάλους ευεργέτες της ΕΛΕΠΑΠ.

Στην αίθουσα VMax Sphera των Village Cinemas, στο Mall Athens, πραγματοποιήθηκε η avant première της ταινίας «Ο Γκριντς». Μια ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά (με πρωταγωνιστή τον αξιολάτρευτο γκρινιάρη) από τις Universal και Tulip Entertainment…