Τούτη η στήλη ανέφερε μόλις την περασμένη Δευτέρα πως δεν είχε λογική η απόλυση του Ανιγκό από τον Πανιώνιο. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα και με δεδομένη την καλή πορεία του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Χθες, το όλο μυστήριο ήρθε να μεγαλώσει μια δήλωση αποχαιρετισμού του γάλλου τεχνικού. Ανέφερε, λοιπόν, μεταξύ άλλων ο Ανιγκό στο μήνυμά του προς τον κόσμο της ομάδας, ότι «κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, συμβαίνουν πράγματα χωρίς καμιά προειδοποίηση ή λογική εξήγηση» και επίσης πως «δυστυχώς για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω, δεν μου επέτρεψαν να τελειώσω αυτό που ξεκίνησα». Είναι ξεκάθαρο πως ούτε ο τεχνικός αντιλήφθηκε το «γιατί» του έδειξαν την πόρτα της εξόδου και επισημαίνει όχι μόνο τη μεγάλη του προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που έγινε, αλλά και την καλή πορεία του Πανιωνίου που όπως είπε είναι «μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την ομάδα που κέρδισε το περσινό πρωτάθλημα».

Και τότε ποιος ο λόγος για το διαζύγιο που ήταν για αρκετούς, αλλά όχι για όλους, αιφνιδιαστικό; Πολύ απλά, στην Πλατεία ζητούσαν κάτι διαφορετικό και οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι οι αρμόδιοι είχαν έτοιμο το σχέδιο για να τελειώσει η συνεργασία με τον γάλλο προπονητή. Που μόνο κακό δεν έκανε στον Πανιώνιο, αν σκεφθούμε με τι υλικό εργάστηκε και σε ποια θέση αφήνει την ομάδα. Είναι η μοίρα των προπονητών. Ενίοτε φεύγουν με όλα εναντίον τους και φυσικά έχοντας στην πλάτη τους πολλά άσχημα αποτελέσματα. Κάποιες φορές αποχωρούν έχοντας δώσει όλο τους το είναι, κάνοντας πλάνο για το μέλλον, βάζοντας βάσεις για καλή πορεία και εξελίσσοντας ποδοσφαιριστές, όπως ακριβώς συνέβη σε μεγάλο ποσοστό και με την περίπτωση του Ανιγκό. Η ζωή θα συνεχιστεί για αμφότερες τις πλευρές. Ωστόσο, μια πίκρα δικαίως μένει, ειδικά όταν προφανής εξήγηση δεν υπάρχει.

Κάπου αλλού όμως, υπάρχει αιτία για την όχι θεαματική απόδοση μιας ομάδας. Η αναφορά σχετίζεται με τον Παναθηναϊκό και το 2-2 απέναντι στην Ιεράπετρα που δεν τη λες και κολοσσό στο εγχώριο ποδοσφαιρικό σύστημα. Ο ΠΑΟ δεν ήταν καλός, ούτε οι νεαροί ελπιδοφόροι άσοι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μα, αυτό ούτως ή άλλως ήταν ουτοπικό. Πώς να ξεχωρίσουν όταν παίζουν όλοι μαζί οι άπειροι; Για να βγει ένα παιδί και να αρέσει, χρειάζεται τη στήριξη των έμπειρων, αυτών που έχουν λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους. Μόνον τότε υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να δείξουν κάτι. Σε διαφορετική περίπτωση, αναλαμπές βλέπει ο κόσμος και όχι κάποιο σπουδαίο σχέδιο. Ιδού η εξήγηση για την όχι σπέσιαλ απόδοση στο Κύπελλο.