Ορισμένοι θα πουν το κλασικό πως μίλησε στη λεγόμενη «γλώσσα του ποδοσφαίρου». Ο λόγος για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον Βασίλη Κωνσταντίνου, που είπε μετά το τέλος του ντέρμπι πως «αν έπαιζε ο Διούδης, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν 0-1, αλλά μπράβο στον Κότσαρη, ο οποίος δείχνει στοιχεία πολύ καλού τερματοφύλακα». Αμέσως προκλήθηκαν αντιδράσεις, όχι μόνο από τον απλό κόσμο, αλλά και από παλαιότερα στελέχη του Τριφυλλιού, όπως είναι ο παλαίμαχος «άσος» Στέφανος Κοτσόλης. Του λόγου του έγραψε στο Διαδίκτυο «ας του απαγορεύσει κάποιος τις δηλώσεις, σας παρακαλώ, έλεος».

Ισως αυτό το έκανε επειδή υπήρχε ανοιχτό μέτωπο από το παρελθόν, καθόσον οι γνωρίζοντες επιμένουν πως ουδέποτε ο Κωνσταντίνου στήριξε τον Κοτσόλη κατά την κοινή τους θητεία στο Κορωπί. Ωστόσο, αρκετοί είπαν πως ο Κωνσταντίνου εννοούσε ότι ο Διούδης με την πείρα του θα κρατούσε το μηδέν και άλλωστε εξήγησε μετά ότι «δεν ήθελα να μειώσω τον Κότσαρη». Το έκανε όμως, ο δε τρόπος του ήταν αρκετά άγαρμπος. Γιατί δεν έχει το χάρισμα της επικοινωνίας και δεν απέφυγε την παγίδα. Μίλησε όπως δεν αρμόζει σε έναν παράγοντα ομάδας που κατέχει υψηλή θέση. Εκεί, φροντίζεις όχι να μιλάς με όρους ποδοσφαιρικούς μόνο, αλλά να καλύπτεις τους παίκτες και δη νέα παιδιά που έπεσαν στη φωτιά ενός κρίσιμου παιχνιδιού. Τέτοιο ήταν ο Κότσαρης, ένας γκολκίπερ με ευρύ μέλλον που θέλει κάποτε να στηρίξει τον Παναθηναϊκό και να αγωνιστεί βασικός. Αλλωστε, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στη φάση της ισοφάρισης, ποιος αρνείται ότι έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις το λίγο διάστημα που αγωνίστηκε στο ντέρμπι;

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μιλά κοφτά. Δεν χαρίζεται. Κάποιες φορές πρέπει να είναι περισσότερο εγκρατής γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να δυσαρεστεί ποδοσφαιριστές που αγαπάνε την ομάδα και τούτη τη στιγμή δίνουν το άπαν των δυνάμεών τους για να κρατηθεί ψηλά ένα σύνολο που ελάχιστοι πίστεψαν στις αρχές της περιόδου. Πολύ περισσότερο, ο ΠΑΟ δεν μπορεί να υποβιβάζει με δηλώσεις που κάνουν επίσημα χείλη αυτούς που για κάποιο διάστημα θα κληθούν να φορέσουν στολή βασικού. Με τι ψυχολογία θα το κάνουν; Δεν θα νιώθουν ευάλωτοι στην περίπτωση που υποπέσουν σε κάποια λάθη; Αυτά ο πολύπειρος Βασίλης Κωνσταντίνου θα μπορούσε να τα σκεφτεί. Οχι, δεν λέμε να αρνείται την ποδοσφαιρική γλώσσα για να εκφράζεται. Απλά, να προσπαθήσει να ισορροπεί καλύτερα στις εκφράσεις του και να αποδίδει πρώτα τα εύσημα σε αυτούς που αξίζουν και δευτερευόντως να βγάζει το παράπονό του που ενίοτε μπορεί να συνεπάγεται και σκληρή κριτική.