Δεν ήμουν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο να δω τι έκανε ο Τσίπρας όταν Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοκουτουλήθηκαν για πάρτη του, φαντάζομαι όμως ότι ήταν σαν την καπιτάλε σκηνή από τη ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ολα είναι δρόμος». Εκεί που ο Γιώργος Αρμένης σεκλετισμένος, πάει στο πλησιέστερο σκυλάδικο, ονόματι «Βιετνάμ», κάπου στην Ινδοκίνα της Νότιας Βαλκανικής. Του συνδαυλίζει βέβαια την πρωθυπουργική ποσέτ και η Μαίρη Μαράντη με το «Θα πάρω φόρα/ να τα γκρεμίσω/ αυτά που μου ‘χουνε μπερδέψει τη ζωή», οπότε κοίτα τι κάνει ο άνθρωπος!

ΠΘ: Εχει μείνει τίποτ’ άλλο για σπάσιμο μάστορα;

Μαιτρ: Τίποτα. Μόνον τα πλακάκια της τουαλέτας

ΠΘ (με αλκοολικό μειδίαμα): Ωραία! Βάλε να τα ξηλώσουνε με σκεπάρνια. Φέρε λεκάνες, μπιντέδες, νεροχύτες, λαβομάνα, όλα στην πίστα για σπάσιμο.

 Τέτοιο αιματοκύλισμα ειδών υγιεινής, πρώτη φορά στη ζωή μου. Τη συνέχεια την ξέρετε. Ο ΠΘ, με τη μυθική ατάκα «Ηλία ρίχ’ το», φέρνει τις μπουλντόζες και κάνει την Κουμουνδούρου ίσωμα. Ενας λοφίσκος από νοβοπάν, τσίγκους, ψευδοροφές, ελενίτ και γύψινα γυμνόκωλα αγαλματάκια. Αυτό είναι όλο κι όλο το εποικοδόμημα της Πρώτη-φορά-Αριστερά που το πληρώσαμε σαν να ‘ταν οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας κοντά πέντε χρόνια τώρα. Κρεμαστοί για κούνια μπέλα ή κρεμαστοί – κρεμαστοί;

Ασε τις σαχλαμάρες και πάμε να βγάλουμε διαρκείας: Ποιος θα δείρει τον Καμένο ή ποιος θα δείρει τον Κοτζιά; Ανευ σημασίας. Το σημαντικό είναι πως ο αγώνας κατς που θα επακολουθήσει θα αξίζει πάρα πολλά σακουλάκια με σπόρια, αρκεί να μη φτύνεις τα φλούδια στην πλάτη μου. Αν θες τη γνώμη μου, όποιος και να νικήσει, στην πραγματικότητα αυτός που θα στραπατσαριστεί θα είναι ο Τσίπρας. Αλλά να την που ‘ρχεται  και η σκιώδης αυτού μελλοντική σοσιαλδημοκρατική  κυβέρνηση, αχαχούχα. Βλέπω κάποιους να τινάζουν τους σοβάδες του Καμμένου από το πέτο τους, σα να μην έγινε τίποτα και κάποιους άλλους, στο αδιάφορο, να σπρώχνουν με το σκαρπίνι τα μπάζα του Κοτζιά. Οσο γι’ αυτό, βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Υπάρχει μεγάλη προσφορά από σωτήρες στην πιάτσα.