Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών και των εκπαιδευτών τους, καθώς οι εξεταστές – υπάλληλοι των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών συνεχίζουν να απέχουν από τις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των διπλωμάτων οδήγησης. Το πλέον τραγικό, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, είναι πως «ενώ δεν διενεργούνται πλέον εξετάσεις από τις αρχές Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Αττικής προγραμματίζει κανονικά τις εξετάσεις, χωρίς όμως να εξασφαλίζει ότι θα γίνουν»!

Ετσι, εκπαιδευτές και υποψήφιοι στήνονται με τις ώρες στις αφετηρίες – σημεία των πρακτικών εξετάσεων κι όλοι μαζί περιμένουν να εμφανιστεί η επιτροπή με τους εξεταστές, η οποία συνήθως δεν εμφανίζεται λόγω της αποχής!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης κάνει λόγο για «άθλια διαδικασία» και προτείνει στα μέλη του να μη συμμετέχουν σε κανέναν προγραμματισμό μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος. «Τουλάχιστον έτσι θα αποφεύγουμε την επανειλημμένη ταλαιπωρία και τον καθημερινό εξευτελισμό της αξιολόγησης των υποψήφιων οδηγών και, τελικώς, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρης Ζωγράφος.

Πάντως χθες ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης θα υπάρξει πρόβλεψη για τα δεδουλευμένα των εξεταστών που τους οφείλονται από τον περασμένο Απρίλιο (178 ευρώ τον μήνα).