Η ομηρική Πηνελόπη περίμενε 20 χρόνια τον σύζυγό της Οδυσσέα να γυρίσει στην Ιθάκη και κέρδιζε χρόνο με τους μνηστήρες. Η σύγχρονη Πηνελόπη, η Παυλοπούλου του Ολυμπιακού, είχε μόλις λίγα δευτερόλεπτα να αποφασίσει και το έκανε σωστά για να στείλει τα Ερυθρόλευκα κορίτσια του μπάσκετ στη δική τους Ιθάκη, τους ομίλους της Ευρωλίγκας!

Σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, που ξύπνησε μνήμες από τον ιστορικό Σπόρτιγκ και αργότερα τον Αθηναϊκό με την κατάκτηση του Eurocup.

Στον πρώτο αγώνα με τη Βίσλα Κρακοβίας στο ΣΕΦ, η Πηνελόπη Παυλοπούλου ουσιαστικά έδειξε το μέταλλο αυτής της ομάδας, που αρνήθηκε να χάσει, ισοφαρίζοντας με δικό της καλάθι στη λήξη στο τελικό 63-63. Ομως στη ρεβάνς της Πολωνίας, το έδειξε την ώρα που πήρε την μπάλα στα 9 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ 46-45, όπως εξομολογείται στα «ΝΕΑ» η 22χρονη γκαρντ:

«Είπα, εδώ είναι όλα ή τίποτα. Η Λικέντρα (σ.σ.: η Τζόνσον είχε σκρινάρει σχεδόν όλη την πολωνική ομάδα!) μου είχε ανοίξει διάπλατα τον διάδρομο προς το καλάθι και… όρμησα. Απλά αυτά τα κλάσματα δευτερολέπτου, από τη στιγμή που αφήνεις την μπάλα μέχρι να τη δεις να μπαίνει στο διχτάκι, περνάει όλη σου η ζωή μπροστά σου. Ομως δεν θα το έχανα με τίποτα».

«Τεράστια οικογένεια»

Ολα αυτά για την κορυφαία παίκτρια αλλά και φοιτήτρια την τελευταία τετραετία του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στο οποίο σπούδαζε από το 2014, όταν και είχε φύγει από την Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών για να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο.

Το οποίο ουσιαστικά το κέρδισε και με το παραπάνω, καθώς τόσο με τις μπασκετικές της επιδόσεις όσο και με την παρουσία της από πλευράς φοίτησης στο κολέγιο άνοιξε μπροστά της ένας εξαιρετικός επαγγελματικός ορίζοντας έχοντας εξασφαλισμένη δουλειά σε πολυεθνική των ΗΠΑ (με πάνω από 70.000 δολάρια ετήσιες αποδοχές, συν μπόνους και έξτρα παροχές), αλλά όλα αυτά προς το παρόν τα άφησε στην άκρη με διετή άδεια άνευ αποδοχών:

«Για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους, τον Ολυμπιακό. Τεράστια ομάδα και με εκφράζει απόλυτα ένα από τα συνθήματα της ομάδας: «Και στις χαρές και στις λύπες μαζί». Μιλάμε για μια τεράστια οικογένεια που τη ζω ήδη, αν και ποτέ δεν πίστευα ότι τόσο σύντομα θα ζούσαμε τέτοιες μοναδικές στιγμές. Ονειρευόμαστε ήδη, μακάρι να μπορέσει να γίνει, να παίξουμε έστω κάποια από τα παιχνίδια του ομίλου μας στο ΣΕΦ. Ηταν καταπληκτικό το συναίσθημα στον πρώτο μας αγώνα εκεί και ο κόσμος ειλικρινά γύρισε τη διαφορά από το -16 που χάναμε. Εκεί είπαμε στο τέλος δεν πρέπει να χάσουμε, και γι’ αυτό δεν ρίσκαρα κάποιο τρίποντο για νίκη αλλά με λιγότερες πιθανότητες, και μπήκα μέσα για το καλάθι της ισοφάρισης» λέει η παίκτρια, της οποίας την απόκτηση εισηγήθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας, καθώς τη γνώριζε από τον Πρωτέα Βούλας, όταν η τότε ομάδα της είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη έκπληξη της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Τα καλύτερα έρχονται

«Από οκτώμισι ετών παίζω μπάσκετ ως κλασικό αγοροκόριτσο που ήμουν και ήθελα αθλήματα ομαδικά και με επαφές. Το μπάσκετ το λατρεύω και έχω έρθει στον ιδανικό προορισμό. Στο ΣΕΦ είχε έρθει να μας δει ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, ο κ. Μπλατ, και αρκετοί παίκτες, και τα πρώτα συγχαρητήρια μηνύματα στα social media ήταν από αθλητές και αθλήτριες από τα άλλα αθλήματα του συλλόγου. Αυτό είναι μοναδικό και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Μαρινάκη όπως και στον κ. Κουντούρη για αυτά τα επιτεύγματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Νιώθεις ότι είσαι μέλος μιας μεγάλης και δυνατής οικογένειας και αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο» λέει η Πηνελόπη που στάζει μέλι για τον κόουτς Γιώργο Παντελάκη και τις συμπαίκτριές της.

«Ο κόουτς είναι πολύ κοντά στην ομάδα εδώ και αρκετό καιρό, ενώ έχουμε πολύ καλό κλίμα, παρά τις ατυχίες (η Ουγγαρέζα Ρασίντ έχει βγει νοκάουτ με ρήξη χιαστών). Πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται» καταλήγει.