Αφήνοντας πίσω τη βουή της Λεωφόρου Κηφισίας και περνώντας τη σιδερένια πόρτα του χώρου, το μάτι μαγεύει ο μεγάλος κήπος με τα ψηλά δέντρα και την πλούσια περιφερειακή βλάστηση. Η εντυπωσιακή εικόνα συμπληρώνεται από ένα μεταλλικό κιόσκι με γυάλινο ουρανό μπαρόκ αισθητικής, διακοσμημένο με φώτα και λουλούδια, που παραπέμπει σε αρχοντόσπιτο της υπαίθρου, αλλά είναι μπαρ. Το κτίριο που το συντροφεύει, νεοκλασικό των αρχών του 20ού αιώνα, άλλοτε κατοικία του στενού συνεργάτη του βασιλιά Παύλου, τώρα αποπνέει γαλλικό στυλ. Ολο αυτό το ιδιαίτερο σύνολο στοιχείων δίνει έναν ξεχωριστό αέρα στο εστιατόριο Artisanal που εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει τις πόρτες του στην Κηφισιά, δίπλα στο Ζηρίνειο Στάδιο.

Η κουζίνα του Artisanal έχει σαφώς μεσογειακό προσανατολισμό με αναφορές στη μοντέρνα ελληνική γαστρονομία. Και είναι ανοιχτή από το πρωί για brunch με καγιανά πάνω σε χωριάτικο ψωμί, πεϊνιρλί με γαρίδες σαγανάκι, φέτα και ντομάτα ή πίτα σχάρας με μελιτζάνα, τραχανά και Καλαθάκι Λήμνου. Το δυνατό σημείο του εστιατορίου, ωστόσο, είναι το μενού για δείπνο επηρεασμένο από τον Νότο της Γαλλίας και γκουρμέ γεύσεις. Ετσι, δίπλα σε αντίκες από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, σερβίρονται πιάτα με θαλασσινά και κρεατικά, συνοδευόμενα από «πειραγμένα» συστατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καπνιστό χέλι σε κανταΐφι με βλίτα, φασόλια edamame και βινεγκρέτ μπέικον ή το μπέργκερ με καλαμάρι, γαρίδες και ταρτάρ σος με αβοκάντο. Οι κρεατοφαγάδες ας δοκιμάσουν το κοτόπουλο με τα νιόκι πατάτας, τη σάλτσα παστιτσάδας και την κρέμα γραβιέρας.

Για το κλείσιμο της βραδιάς, μην παραλείψετε ένα ωραίο κρασί από την πλούσια λίστα του καταστήματος ή κάποιο από τα ωραία γλυκά του. Αγαπημένο είναι το εκμέκ κανταΐφι με κόκκινα φρούτα, παγωτό καϊμάκι και φιστίκια Αιγίνης. Αλλά και η καραμελωμένη λευκή σοκολάτα με φρέσκα ροδάκινα και σορμπέ φραγκοστάφυλο. Οσοι δεν έχουν διάθεση για φαγητό, μπορούν να απολαύσουν κάποια από τις επιλογές των κοκτέιλ που προσφέρονται, διά χειρός Δημήτρη Κιάκου, bartender και συνιδιοκτήτη του The Gin Joint.