Οι περισσότεροι μελλόνυμφοι, ντυμένοι με τα καλά τους, καταφθάνουν στην εκκλησία όπου θα τελεστεί ο γάμος τους με κάποιο καλογυαλισμένο αυτοκίνητο. Αν είναι πιο ρομαντικοί, ίσως να επιστρατεύσουν και καμιά άμαξα. Ωστόσο, ο Χρήστος Κεχαγιάς και η αγαπημένη του Λέλα Σαγαρεϊσβίλι φιλοδοξούν να χορέψουν τον χορό του Ησαΐα… τρέχοντας και να τερματίσουν στα σκαλιά της εκκλησίας με πλήρη δρομική εξάρτυση! Οι δύο ερασιτέχνες δρομείς αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους το Σάββατο 20 Οκτωβρίου με τον γάμο που ετοιμάζουν στο Αλεποχώρι. Μια και οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από το αγαπημένο τους άθλημα, αποφάσισαν να γιορτάσουν τη σημαντική γι’ αυτούς ημέρα μ’ έναν αγώνα τρεξίματος, λίγο πριν ο ιερέας δώσει την εκκίνηση της κοινής τους ζωής.

«Η ιδέα για τον αγώνα ξεκίνησε κατά τη διάρκεια μιας κοινής μας προπόνησης στο Αλεποχώρι στις πρόσφατες καλοκαιρινές μας διακοπές. Την ώρα που τρέχαμε δίπλα δίπλα και κάναμε κάποιες σκέψεις για τον επικείμενο γάμο μας, πρότεινα στη Λέλα να το γιορτάσουμε διοργανώνοντας έναν λαϊκό αγώνα δρόμου με καλεσμένους όλους τους φίλους μας, δρομικούς και μη, την ίδια μέρα με τον γάμο μας. Εννοείται ότι η Λέλα δέχθηκε αμέσως και ενθουσιάστηκε με την ιδέα της διοργάνωσης του αγώνα την ίδια μέρα με τον γάμο μας. Βλέπετε, γνωριστήκαμε στο τρέξιμο, ερωτευτήκαμε μέσα από το τρέξιμο και ήταν πολύ λογικό να γιορτάσουμε την αφετηρία της κοινής μας ζωής στην γραμμή εκκίνησης ενός ακόμη αγώνα δρόμου την ίδια μέρα με τον γάμο μας. Η χαρά μας εκείνη τη μέρα θα είναι διπλή!» αναφέρει ο 43χρονος γαμπρός μιλώντας στο «Τρέχω».

Ανάμεσα λοιπόν στις άλλες γαμήλιες προετοιμασίες, έστησαν τον 1ο Γαμήλιο Αγώνα Δρόμου (1st Wedding Run) στο Αλεποχώρι την ημέρα του γάμου τους. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι το γραφικό λιμανάκι του συγκεκριμένου χωριού. Η διαδρομή των 6 χλμ. θα είναι κατά μήκος της παραλιακής οδού Αλεποχωρίου –  Ψάθας με αναστροφή στα 3χλμ., ακριβώς στον κυκλικό κόμβο της αρχής της παραλίας της Ψάθας. Μαζί με τους νεόνυμφους, που τρέχουν εκτός συναγωνισμού, θα τρέξουν γυναίκες και άνδρες χωρισμένοι σε κατηγορίες: Ελεύθερος, Παντρεμένος – άτεκνος, Γονέας 1 τέκνου, Γονέας 2 τέκνων, Γονέας 3 τέκνων, Πολύτεκνος. Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει ο γάμος στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που είναι ανοιχτός σε όλους και η βραδιά θα κλείσει μ’ ένα πάρτι για τις βραβεύσεις και τις απονομές των επάθλων στους δρομείς. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους με την προϋπόθεση να έχουν κάνει προηγουμένως την εγγραφή τους στο http://bit.ly/1stweddingrun Η διοργάνωση δεν θα υστερεί σε τίποτα των επισήμων με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, δώρο φίλων του ζευγαριού.

Αν και ο δικός του έρωτας με την 30χρονη φιλόλογο έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα σε διοργανώσεις και προπονήσεις, με τον αγώνα που διοργανώνουν τώρα οι δύο τους φιλοδοξούν ν’ ανοίξουν τον δρόμο για παρόμοιες γαμήλιες περιπέτειες και σε άλλα ζευγάρια. «Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως 1st Wedding Run ακριβώς γιατί κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά και γιατί η ιδέα μας θα θέλαμε πολύ να συνεχιστεί και από άλλα δρομικά ζευγάρια στο μέλλον. Και ξέρετε, δεν είναι και λίγα αυτά τα ζευγάρια. Πολλοί μας φίλοι γνωρίστηκαν κι αυτοί, σαν κι εμάς, στο τρέξιμο και αισθάνονται και αυτοί τυχεροί που μοιράζονται το ίδιο χόμπι στον ελεύθερο χρόνο τους. Μακάρι λοιπόν να βρεθούν και συνεχιστές της ιδέας μας και να αποφασίσουν να διοργανώσουν το 2nd Wedding Run. Να είναι σίγουροι ότι οι δύο πρώτες συμμετοχές τους θα είμαστε εγώ κι η Λέλα» τονίζει ο χημικός και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων σε Πέραμα και Δραπετσώνα.

Ενα μωρό μέσα στους… στίβους

Τόσο ο αγώνας όσο και η γαμήλια τελετή είναι αφιερωμένα στην αβάφτιστη κόρη του ζευγαριού. Αλλωστε, εκτός από καρπός του έρωτά τους είναι και καρπός της αγάπης τους για το τρέξιμο. Το εν λόγω άθλημα παίζει σημαντικό ρόλο πια στην κοινή τους ζωή αφού παίρνει κομμάτι του ελεύθερού τους χρόνου και γίνεται η αφορμή για τουρισμό. «Η σχέση μας με το τρέξιμο είναι μια σχέση αγαπημένη και κάτι που μας κάνει χαρούμενους και τους δύο. Ασχολούμαστε συστηματικά με το τρέξιμο σχεδόν καθημερινά με εναλλάξ προπονήσεις για να μπορούμε να προσέχουμε και το μωράκι μας. Η Λέλα μάλιστα ήταν από μικρό παιδί αθλήτρια του στίβου με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες τόσο στη χώρα της όσο και στη δική μας. Προσωπικά, το τρέξιμο το ανακάλυψα σε ώριμη ηλικία, μετά τα 30 μου χρόνια, ωστόσο το αγάπησα και το αγαπώ πολύ, σαν μικρό παιδί που το βλέπει σαν εξωσχολική δραστηριότητα. Μου προσφέρει αρκετή εκτόνωση, ευφορία και σωματική, πνευματική και ψυχολογική ευεξία όσο τίποτα άλλο» καταλήγει ο Κεχαγιάς.