Με το 1,5 πόδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται από χθες το βράδυ η ΑΕΚ, που πήρε μια παλικαρίσια νίκη με 2-1 στην Ουγγαρία κόντρα στην Βίντι. Η Ενωση παρουσιάστηκε ψυχωμένη και με πλάνο, φτάνοντας σε μια τεράστια νίκη, που όπως φαίνεται αποκτά ιστορικό χαρακτήρα, αφού φέρνει τον Δικέφαλο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι δείχνοντας την πρόθεση να μην ανοιχτεί, πηγαίνοντας στα… σίγουρα. Η Βίντι δυσκολευόταν να δημιουργήσει και έφτανε στην περιοχή της Ενωσης μονάχα μέσω στημένων φάσεων. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε προσαρμόσει τα πλάνα του σε μια λογική αντίστοιχη με εκείνη του αγώνα στη Γλασκώβη, όμως στο 22′ τα πάντα στο παιχνίδι άλλαξαν. Ο Χούστι έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μπακασέτα και ο ιταλός διαιτητής Ρόκι τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα! Ετσι η Βίντι έμεινε με 10 παίκτες και με τεράστιο πλεονέκτημα την ΑΕΚ. Η Ενωση δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο και στο 34′ βρήκε το γκολ που αναζητούσε εξαρχής. Ο Μπακασέτας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Κόβασικ απέκρουσε με αστάθεια και ο Κλωναρίδης έκανε από κοντά με πλασέ το 1-0! Με τον 25χρονο άσο να βρίσκει και πάλι δίχτυα, μετά το γκολ στο Celtic Park.
Η Βίντι προσπάθησε να αντιδράσει και στο 39′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Φιόλα αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Μπάρκα. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έδειξαν να γέρνουν για τα καλά υπέρ της ΑΕΚ. Η Ενωση έφτανε εύκολα στην περιοχή των γηπεδούχων, που προσπαθούσαν να αντεπεξέλθουν με σκληρά μαρκαρίσματα – κάποια εξ αυτών στο όριο του αντιαθλητικού.
Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πριν από το τέλος του ημιχρόνου άλλες δύο καλές στιγμές για γκολ, όμως οι προσπάθειες του Κλωναρίδη στο 40′ και του Μάνταλου στο 43′ δεν βρήκαν στόχο. Με αποτέλεσμα το 1-0 να είναι το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει ξανά. Ο Μπακασέτας έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε με το δεξί και με μια μικρή βοήθεια της τύχης την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας της Βίντι. Ωστόσο, έξι λεπτά μετά, ο έλληνας άσος πρωταγωνίστησε ξανά, αυτή τη φορά όμως όχι για θετικό λόγο.
Ενα μαρκάρισμά του πάνω στον Κόβακς τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον διαιτητή της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μείνει και η ΑΕΚ με 10 παίκτες.
Το παραπάνω επηρέασε την εικόνα του παιχνιδιού, με τη Βίντι να ανακτά την αυτοπεποίθησή της και στο 67′ να μειώνει σε 2-1 με ωραία προσπάθεια του Λάζοβιτς. Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της, με τους Ούγγρους να πιέζουν για την ισοφάριση. Ομως ούτε ο Χάτζιτς στο 74′ ούτε ο Νεγκό στο 78′ μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Ενώ στο διάστημα που ακολούθησε η Ενωση θωρακίστηκε και κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους αυτό το «χρυσό» αποτέλεσμα, παρά την πίεση που άσκησε η ομάδα του Νίκολιτς.