ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τινάξει την μπάνκα στον αέρα μέχρι στιγμής έχοντας εξασφαλίσει από 10.000.000 ευρώ, ακόμα και αν δεν αγωνιστούν (που λέει ο λόγος) με Μπενφίκα και Βιντεότον.

Ομως επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, οι δύο ομάδες θέλουν και άλλα 15.000.000 η καθεμία, ποσό που εξασφαλίζει η είσοδος στους χρυσοφόρους ομίλους. Εδώ βέβαια διακυβεύονται και κάποια ακόμα σημαντικά θέματα, πέρα από το οικονομικό που λογικά βρίσκεται στο επίκεντρο.

Μαζί με την πρόκριση, εάν έρθει (για την ΑΕΚ είναι σχεδόν εξασφαλισμένη με βάση τη δυναμικότητα του αντιπάλου), οι ομάδες θα αλλάξουν επίπεδο και όσον αφορά το πρεστίζ, καθώς θα φιλοξενήσουν στα γήπεδά τους ομάδες από το πάνω ράφι και θα έχουν την ευκαιρία οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ποιοτικά παιχνίδια τα οποία στη μεν (ΑΕΚ) έχουν λείψει για χρόνια, αφού τελευταία φορά ήταν την περίοδο 2006-07, στον δε (ΠΑΟΚ) είναι πρωτόγνωρο είδος.

Ωφελημένο όμως θα είναι και το ελληνικό ποδόσφαιρο, που κινείται ιδιαίτερα ανοδικά εφέτος, όπου μάλιστα άγγιξε το απόλυτο (5/5) στις προκρίσεις, αλλά Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης τις έχασαν μέσα από τα χέρια τους στις λεπτομέρειες.

Με (σχεδόν δεδομένη) την αποψινή πρόκριση και του Ολυμπιακού, η σεζόν ξεκινάει κάτι παραπάνω από ιδανικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την ευχή να δούμε σημάδια βελτίωσης και στο πρωτάθλημα, που αρχίζει την άλλη Κυριακή.

Από εκεί και πέρα οι διοικήσεις των Δικεφάλων είναι οι πλέον αρμόδιες σε συνεργασία πάντα με τους προπονητές τους για την περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου υλικού, καθώς τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν – σε μια περίπτωση πρόκρισης – θα απαιτούν την καλύτερη δυνατή σύνθεση και τις όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις.

Η ευκαιρία είναι μοναδική και δεν παρουσιάζεται κάθε μέρα. Το θέμα είναι να καταφέρουν να την εκμεταλλευτούν.