Η απόλυτη συνταγή για το πιο καλοκαιρινό γιουβέτσι!

Υλικά

  • 500 γρ κιμά
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί με προζύμι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρή ώριμη σφιχτή ντομάτα
  • 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

  • 500 γρ μέτριο κριθαράκι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 συσκ. ντοματάκια ολόκληρα στο χυμό τους ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 μικρό φύλλο δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1½ λίτρα νερό ζεστό (6 κούπες)
  • 100 γρ κεφαλογραβιέρα σε μικρά καρέ

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο vita.gr