Η απόλυτη συνταγή για το πιο καλοκαιρινό γιουβέτσι!
Υλικά
- 500 γρ κιμά
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί με προζύμι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μικρή ώριμη σφιχτή ντομάτα
- 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 1 αβγό
- 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
- 500 γρ μέτριο κριθαράκι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 συσκ. ντοματάκια ολόκληρα στο χυμό τους ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 μικρό φύλλο δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 1½ λίτρα νερό ζεστό (6 κούπες)
- 100 γρ κεφαλογραβιέρα σε μικρά καρέ
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο vita.gr