Δύσκολη είναι κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Πελοπόννησο με τις Αρχές να ζητούν την εκκένωση οικισμών για την ασφάλεια των κατοίκων.

Συγκεκριμένα καλούνται οι κάτοικοι στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας να απομακρυνθούν προς Πόρτες λόγω της μεγάλη φωτιάς που έχει εκδηλωθεί στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Ερυμάνθου.

Επίσης στην Αργολίδα καλούνται να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας προς Ερμιόνη λόγω της μεγάλης φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στο Κρανίδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δυο αυτές περιπτώσεις παρουσιάστηκε πρόβλημα με το 112 και δεν μπόρεσε να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Η φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη στην Αχαΐα

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στην περιοχή της Αχαϊας έχει ηχήσει  τρεις φορές το 112. Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Αγία Βαρβάρα και Ράχη με τους κατοίκους να μετακινούνται προς Κάλφα και Σκούρα αντίστοιχα. Επίσης, το 112 ήχησε για τρίτη φορά ζητώντας από τους κατοίκους να μετακινηθούν από τις περιοχές Σκούρα και Καρδάση προς τον Κάλφα.

Μετά τις 16.30, με νέα επείγουσα ειδοποίηση η Πολιτική Προστασία κάλεσε όσους βρίσκονται στην περιοχή Πανουσαίικα να απομακρυνθούν προς το Σταυροδρόμι.

Η φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας

Στην Αργολίδα είναι σε εξέλιξη η φωτιά στην ορεινή περιοχή Λυρκεία όπου εκκενώθηκαν τρία χωριά, ξέσπασε νέα φωτιά στο Κρανίδι με τις φλόγες να έχουν μπει μέσα σε οικισιμό και να απειλούνται σπίτι.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε οι κάτοικοι των περιοχών στο ανατολικό Κρανίδι να απομακρυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.